In maart dit jaar tekende wethouder Leewis ook al de landelijke Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Het moet leiden tot een duurzamere vorm van vervoer binnen de stad. (Foto: PR).

D66 komt met plan voor stadsdistributie

Of het een echt distributiecentrum moet worden weet D66-raadslid Francien Zeggelt nog niet, maar samen met haar fractiegenoot IJsbrand Olthof werkt ze wel aan een plan voor stadsdistributie. Dat plan wil de partij na de zomervakantie presenteren.

Chris de Waard in gesprek met Francien Zeggelt over een systeem van stadsdistributie.

Een systeem waarbij grote vrachtwagens buiten de stad hun lading verdeelden over kleine elektrische vrachtwagentjes heeft in Leiden al een bestaan. In de jaren ’90 reden de knalgele bezorgwagens enige tijd door de stad, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende rendement op te leveren, waarna de dienst werd opgedoekt. Zeggelt denkt dat dat tijd er nu wel rijp voor is, maar ziet voor de politiek alleen een rol als aanjager van zo’n idee. Het is de markt zelf die het volgens haar moet oppakken. Het voorstel gaat niet uit van een financiële injectie door de gemeente.

Duurzaamheid Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×