Donderdag lancering nieuwe Leidse pelgrim-gin

2

De Leidse ondernemer Josine Heijnen die in december vorig jaar haar Goeie Mie gin lanceerde, komt met een tweede Leidse gin. Aanstaande donderdag wordt om 20.00 uur een tweede Leidse gin gepresenteerd. Deze pelgrims-gin is vernoemd naar voorganger referent Robinson van de Leidse pilgrims.

Chris de Waard in gesprek met Josine Heijnen over de nieuw Leidse gin die op donderdag 4 juli wordt gepresenteerd.

Het eerste flesje Pilgrim gin wordt gepresenteerd door de Leidse schrijver Jeroen Windhorst die dat ook al deed voor de Goeie Mie gin. De Robinson gin wordt op een zeer toepasselijke plek gelanceerd. “Op het Vrouwenkerkplein bij de muurresten van de kerk waar de pelgrims in Leiden hun diensten hielden,” vertelt Heijnen. De verstomde gezangen worden voor deze gelegenheid nieuw leven ingeblazen. Een koor heeft een oude mis ingestudeerd die wordt gezongen.

Halve finale LEF
Heijnen is met haar bedrijf vorige week ook doorgedrongen tot de halve finale van de starterswedstrijd voor ondernemers uit de Leidse regio LEF. Dart betekent dat ze de eerste zes concurrenten achter zich heeft gelaten en het in de halve finale na de zomer moet opnemen tegen de overgebleven vijf finalisten.

Delen

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline