Jeroen Windmeijer en Josine Heijnen bij de presentatie van de Goeie Mie gin in december vorig jaar. (Foto: PR).

Donderdag lancering nieuwe Leidse pelgrim-gin

De Leidse ondernemer Josine Heijnen die in december vorig jaar haar Goeie Mie gin lanceerde, komt met een tweede Leidse gin. Aanstaande donderdag wordt om 20.00 uur een tweede Leidse gin gepresenteerd. Deze pelgrims-gin is vernoemd naar voorganger referent Robinson van de Leidse pilgrims.

Chris de Waard in gesprek met Josine Heijnen over de nieuw Leidse gin die op donderdag 4 juli wordt gepresenteerd.

Het eerste flesje Pilgrim gin wordt gepresenteerd door de Leidse schrijver Jeroen Windhorst die dat ook al deed voor de Goeie Mie gin. De Robinson gin wordt op een zeer toepasselijke plek gelanceerd. “Op het Vrouwenkerkplein bij de muurresten van de kerk waar de pelgrims in Leiden hun diensten hielden,” vertelt Heijnen. De verstomde gezangen worden voor deze gelegenheid nieuw leven ingeblazen. Een koor heeft een oude mis ingestudeerd die wordt gezongen.

Halve finale LEF
Heijnen is met haar bedrijf vorige week ook doorgedrongen tot de halve finale van de starterswedstrijd voor ondernemers uit de Leidse regio LEF. Dart betekent dat ze de eerste zes concurrenten achter zich heeft gelaten en het in de halve finale na de zomer moet opnemen tegen de overgebleven vijf finalisten.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×