(Archieffoto: Sleutelstad).

Line-up Werfpop compleet

De line-up van Werfpop is compleet. De headliners van de 38ste editie zijn Therapy?, Noisia DJ Set, Zeal & Ardor, Wende en Tusky. Het gratis muziekfestival in de Leidse Hout vindt dit jaar plaats op zondag 14 juli.

De Ierse rockband THERAPY? is een van headliners tijdens de aankomede edtie van Werfpop. Met het in september uitgekomen album ‘Cleave’ en het 30 jarig jubileum van de band, gooit de bank nog steeds hoge ogen. Werfpop heeft deze rocklgendes als enige Nederlandse festival deze zomer vastgelegd.

NOISIA DJ SET. De grootheden uit het Noorden waar je vast en zeker van hebt gehoord als liefhebber van drum & bass. Deze Groningers zijn een autoriteit in het genre, wereldwijd. The Prodigy, Skrillex, Korn en Deadmau5 lieten zich graag voorzien van remixes van het drietal. Binnen de landsgrenzen zijn ze hofleverancier van de beats voor stadsgenoot Kraantje Pappie. Noisia is daarnaast in het bezit van maar liefst 3 eigen recordlabels en schreef ook muziek voor videogames. Dit jaar staan ze met een knallende DJ set op Werfpop!

Blackmetal gospelband ZEAL & ARDOR maakt op Werfpop 2019 van uitersten een geheel. Een kwetsbare, persoonlijke sound van gospel-blues gecombineerd met een nu-metal structuur *en overgoten met een saus van black-metal geeft* een *goed beeld weer* van hoe Afro-Amerikaanse muziek geklonken zou hebben als er een opstand was geweest tegen het Christendom. Deze avant-garde vorm van metal zal luisteraars uit verschillende hoeken van metal en ver buiten metal weten te verbinden in een optreden dat, wanneer de historie wordt voortgezet, onvergetelijk wordt.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Edison-winnares Wende op Werfpop zal optreden.  Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer en artist in residence bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen.

Overig Programma
Ook dit jaar is er op het Silent Stage van alles te beleven. Van Silent Yoga tot Silent schilderen met Bob Ross. En uiteraard ook muziek: DJ’s Marial Ard (Rebels), Tommi (Melkweg, Yallah Yallah), Ed Rock (Welcome to the Village, Oerol) draaien tijdens hun strakke sets onder meer reggae, hiphop, punk, Tropical beats, rock ‘n’ roll, speeddabke en pop. En als je zelf je kans wilt grijpen om te laten zien wat je kunt, dan kan je bij de dames van de Club van Lelijke Kinderen terecht bij de allereerste Silent Karaoke van Nederland, voor én met jouLine-up
De volledige line-up van Werfpop editie 38: Therapy?, Wende, Zeal & Ardor, Noisia DJ Set, Monomyth, Hollie Cook, Lifecycle, Lilith, Tusky, Ploegendienst, Zuco 103, Rey Tranquilo, Niko en Baskar. Via de social media kanalen en nieuwsbrief van Werfpop worden regelmatig updates gegeven over het (rand)programma van het festival.
Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×