(Foto's: Emile van Aelst).

Nieuwe Leidse gin vernoemd naar pelgrim-predikant gelanceerd

Ondernemen is vooruit kijken en dus kwam Josine Heijnen van Dutch Organic Gin op het idee een nieuwe gin te maken met de naam Rev. Robinson. Hij was de predikant van de Engelse pelgrims die aan het begin van de zeventiende eeuw in Leiden neerstreken op de vlucht voor de Engelse koning vanwege hun geloof. En twaalf jaar later maakten zij de grote oversteek naar de oostkust van het nieuwe land Amerika. Een emigratie die volgend jaar, vierhonderd jaar na dato, groots wordt herdacht.

Op de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag 4 juli zong het Waalse Kerk Consort delen uit de mis Goudimel op het Vrouwenkerkplein waar nog een klein restant van de kerk is terug te vinden, vertelde schrijver Jeroen Windmeijer het ware verhaal van de pelgrims en presenteerde Josine van Heijnen haar nieuwe gin. De gin Rev. Robinson is zacht en kruidig van smaak. De pelgrims waren behoorlijk recht door zee. De vraag blijft of de strenge puriteinen blij zouden zijn met een gin vernoemd naar hun dominee. De pelgrims kozen er uiteindelijk in 1620 voor naar Amerika te gaan omdat Leiden te liberaal voor hen was en ze vreesden dat hun kinderen teveel zouden inburgeren en het ware geloof verliezen.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×