Van der Zee was een opvallende verschijning als ze op haar politiemotor door de wijken reed. (Foto: René Zoetemelk).

Wijkagente Mirjam van der Zee (39) overleden

Afgelopen week is wijkagente Mirjam van der Zee op 39-jarige leeftijd plotseling overleden. Van der Zee was al deze hele eeuw in dienst  van de politie in Leiden en omgeving. Ze begon haar carrière einde 2000 en werkte bij het politiebureau in Leiderdorp, in Leiden-Noord en Leiden-Zuid en ook enkele jaren in Voorschoten. Ook online was Mirjam van der Zee actief met het delen van haar werkervaringen via bijvoorbeeld Twitter.

Op de Facebook-pagina van de politie Leidschendam-Voorburg waar ze in 2017 ging werken nemen haar collega’s met een emotionele boodschap afscheid van Mirjam van der Zee: “Wij herinneren Mirjam als een lieve, betrokken, oprechte en hardwerkende collega die naast een passie voor het werk een passie voor sport had. Mirjam viel op door haar energie en ongelofelijke humor. Haar lach was dan ook niet te missen. Mirjam was een geliefd collega op wie je kon bouwen. Een vakvrouw met warme belangstelling voor haar collega’s. Zij had altijd een luisterend oor voor de mensen om haar heen. Mirjam was een gedreven diender en ze wilde voor de burgers het verschil maken. Ze laat een lege plek achter in ons team, maar de vele mooie herinneringen zijn ons tot steun. We zullen haar enorm missen.”

Bij Van der Zee was pas onlangs ontdekt de ze leed aan een auto-imuunziekte. Ze deelde dat half mei zelf op haar Facebook-pagina. Ze was toen nog vol goede hoop dat het goed zou komen: “Gelukkig schijnt mijn healthy levensstijl gewoon de beste remedie te zijn volgens de arts dus dat moet ook gewoon goed komen?”

 

112 Sleutelstad Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×