(Foto's: Regio15).

Brandweer haalt Ara uit boom in Slaaghwijk

Een grote geelblauwe Ara bleek achter de 112-melding ‘dier op hoogte’ schuil te gaan. Dat is vaak jargon voor een kat die te hoog in een boom is geklommen en niet meer naar beneden durft, maar dit keer moest de brandweer voor een vogel de boom in aan de Kiekendiefhorst.

De tamme papegaai zat in de omgeving van de Kiekendiefhorst in de tuin te relaxen toen de tropische vogel ergens van schrok en de vleugels nam, aldus de eigenaar van de papegaai die zijn huisdier in de top van een hoge boom zag verdwijnen.

De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de kostbare papegaai, voor zo’n Ara moet al snel meer dan duizend euro worden neergeteld,  uit de boom gehaald en het dier herenigd met de opgeluchte eigenaar.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×