Brandweer haalt Ara uit boom in Slaaghwijk

8

Een grote geelblauwe Ara bleek achter de 112-melding ‘dier op hoogte’ schuil te gaan. Dat is vaak jargon voor een kat die te hoog in een boom is geklommen en niet meer naar beneden durft, maar dit keer moest de brandweer voor een vogel de boom in aan de Kiekendiefhorst.

Deze diashow vereist JavaScript.

De tamme papegaai zat in de omgeving van de Kiekendiefhorst in de tuin te relaxen toen de tropische vogel ergens van schrok en de vleugels nam, aldus de eigenaar van de papegaai die zijn huisdier in de top van een hoge boom zag verdwijnen.

De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen de kostbare papegaai, voor zo’n Ara moet al snel meer dan duizend euro worden neergeteld,  uit de boom gehaald en het dier herenigd met de opgeluchte eigenaar.

Delen

8 reacties

  1. Peter De Haas op

    Vogels horen vrij te vliegen en niet in een kooi. Helaas werkt de brandweer mee aan het opsluiten van vogels

    • Wat een domme opmerking. deze voge zou al snel dood gaan omdat in Nederland niet het juiste voedsel in het wild te vinden is en hij/zij ook niet kan overleven in het hollandse klimaat………

    • bijna net zo veel als dat deze brandweerlieden in de kazerne zitten te wachten tot er een oproep komt, glaasje azijn bij het ontbijt genomen?

Je bent nu offline