Bram Reinke (links), hier bij zijn installatie als commissielid in juni vorig jaar, wordt raadslid voor de VVD Voorschoten als Sjoerd van den Dool de fractie verlaat om wethouder te worden. (Foto: Chris de Waard).

Wisselingen binnen Voorschotense VVD-fractie: Reinke raadslid; Zoun stopt

Als fractievoorzitter Sjoerd van den Dool na de zomer aantreedt als wethouder voor de VVD Voorschoten, komt commissielid Bram Reinke in de raad om de dan vrijgekomen zetel in te nemen. Reinke is de eerste opvolger op de kandidatenlijst waarmee de VVD Voorschoten vorig jaar meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen. Gisteren werd al duidelijk dat raadslid Katrien van Meenen de nieuwe voorzitter van de raadsfractie wordt.

Trotse vader Sjoerd van den Dool maakt op de Farmfair Voorschoten een foto van Martine (links achter) en VVD-baby Annemijn (linker baby).

Het zijn niet de enige wijzigingen binnen de VVD-fractie. Commissielid Martine Zoun stop met het raadswerk. Ze is de partner van Van den Dool en kan moeilijk haar controlerende functie vanuit de raad op het gemeentebestuur vervullen als haar partner daar straks deel van uitmaakt.


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met VVD-fractievoorzitter en beoogd wethouder Sjoerd van den Dool

Of de VVD-fractie na het wegvallen van allebei de commissieleden wordt aangevuld met nieuwe burgerraadsleden is nog niet duidelijk. Vooralsnog denkt de uit vijf personen bestaande fractie het wel aan te kunnen zonder.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×