Het is niet de bedoeling dat de katten de restjes opeten. (Foto: Robbert Beurse).

Kattencafé Sophie komt aan de Haarlemmerstraat

Het eerste kattencafé van Leiden opent begin november 2019 haar deuren aan de Haarlemmerstraat 241. Initiatiefneemster Chantal Vijlbrief startte eind 2018 een crowdfundingsactie waarmee ze in 60 dagen de 22.500 euro wilde ophalen die ze voor haar startup nodig dacht te hebben. Nadat dit gelukt was begon voor Vijlbrief de zoektocht naar een geschikt pand. Na maanden onderhandelen liet Vijlbrief in een bericht aan Sleutelstad weten woensdag de huurovereenkomst voor het pand aan de winkelstraat te tekenen. “Helaas kunnen we niet open voor 3 oktober, maar ach wat maakt het uit, komen gaat het kattencafé er nu!”, aldus de enthousiaste ondernemer.

Kattencafé Sophie
Het kattencafé is genoemd naar een van de dierbare, inmiddels overleden, huisdieren van Vijlbrief. In de lunchroom zullen zes tot acht katten rondlopen. Om de beesten niet teveel te belasten zijn er regels opgesteld voor het café. Zo mogen de katten niet zomaar worden opgetild en mogen klanten slapende katten ook niet wakker maken. Daarnaast krijgen de katten een eigen ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken.

Volgens Vijlbrief hoeven bezoekers niet bang te zijn dat hun broodje door de katten wordt opgegeten. “Mensen met katten weten dat dat wel meevalt. Er zal wel eens een ondeugend beestje tussen zitten, maar de katten zijn netjes afgericht.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×