(Foto's: 112 Sleutelstad).

Afhijsen patiënt zorgt voor opstopping in Breestraat

‘Afhijsen patiënt’ zo heet het in hulpverlenersjargon. Het is een 112-melding die elke week wel een keer voorbij komt en die zoveel inhoudt als het in actie komen van de ladderwagen van de brandweer om iemand via een hogere verdieping uit een woning te halen.

Gisteren werd de brandweer ingeschakeld om in de Breestraat een bewoner via het raam uit huis te halen door een brancard omhoog te takelen en deze met patiënt veilig af te leveren bij de gereedstaande ambulance. Het zorgde midden in het centrum niet alleen voor veel bekijkt, maar ook voor een flinke opstopping in de Breestraat waar de bussen geduldig moesten wachten tot de weg weer vrij was.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×