Noah Schutte werd vrijdagavond Nederlands kampioen 3000 meter steeplechase op het NK in Den Haag (Foto: Erik van Leeuwen).

Noah Schutte Nederlands kampioen op 3000 meter steeplechase

Leidenaar Noah Schutte is vrijdagavond Nederlands kampioen op de 3000 meter steeplechase geworden. In Den Haag prolongeerde hij zijn titel ondanks een hardnekkige blessure waar hij de afgelopen tijd mee te kampen had. Schutte (Leiden Atletiek) kwam in een tijd van 9:13,85 over de finish en liet Lars Cazander (Hellas Utrecht, 9:16,02) en Cas Lutz (GAC Hilversum, 9:17,03) daarmee achter zich.

De 3000 meter steeplechase (of hindernisloop) werd vrijdagavond gelopen op het NK Atletiek in Den Haag. Eerder deze maand was Schutte nog niet fit genoeg om uit te komen op de Universiade in Napels omdat hij nog herstellende was van een knieblessure, maar in Den Haag speelde hem dat geen parte meer. “Super blij dat ik mijn titel heb kunnen prolongeren na een hardnekkige blessure. Bedankt voor alle support!”, liet hij na zijn overwinning weten.

Leiden Atletiek
Naast Schutte, kwam ook Roeland van der Harst namens Leiden Atletiek in actie op de 3000 meter steeplechase. Hij werd achtste in een tijd van 9:38,51. De wedstrijd zou aanvankelijk eerder op de dag plaatsvinden maar werd vanwege de hitte verplaatst naar de avond.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×