(Foto: Kortebaandraverij Voorschoten).

Kortebaan Voorschoten naar zaterdag 17 augustus

De Stichting Paardensport Voorschoten heeft een nieuwe datum gevonden voor de vorige week afgelaste kortebaan. Op zaterdag 17 augustus wordt er nu gekoerst op de Van Beethovenlaan. Omdat er die dag niet op de langebaan wordt gekoerst, houdt de organisatie weer het ‘normale’ aanvangstijdstip van 13.00 uur aan. De eerste start is om 13.30 uur.

De kortebaan had vorige week vrijdag de aftrap moeten zijn van de Voorschotense Paardendagen. Het was echter dusdanig heet dat de organisatie besloot dat het voor mens en dier beter was om het evenement af te gelasten.

Het was al de derde keer in zes jaar tijd dat dit gebeurde. In 2014 legde regen in de ochtend voor de koers de baan blank. Begin september werd er toen alsnog een nieuwe datum gevonden. Vorig jaar ging de kortebaan ook niet door. Ook toen was het te heet om te koersen. De organisatie slaagde er toen niet in om een nieuwe datum te vinden.

Cultuur Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×