Sergio de Randamie speelt ook komend seizoen in Leiden. (Foto: Marja van Tilburg).

Sergio de Randamie ook komend seizoen in selectie ZZ Leiden basketball

Sergio de Randamie staat aan de vooravond van zijn derde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 35-jarige forward/center heeft een nieuw contract voor één seizoen bij de Leidse eredivisionist getekend. De Randamie maakte twee seizoenen terug zijn debuut bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.00 meter lange Surinamer, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, gaat inmiddels al weer aan zijn dertiende seizoen in de Dutch Basketball League beginnen.

Afgelopen seizoen liep De Randamie in de tweede competitiewedstrijd al een fikse beenblessure op, waardoor hij ruim twee maanden uit de roulatie was. In 25 competitiewedstrijden kwam De Randamie tot gemiddeld 17 minuten. Hij was goed voor 3.2 punten, 3.0 rebounds en 1.3 assists.

Zijn hoogtepunt beleefde De Randamie tijdens de bekerfinale in Zwolle. Door de blessure van Mohamed Kherrazi en het wegvallen van Kenneth Simms kreeg De Randamie van coach Rolf Franke 26 minuten speeltijd toebedeeld. Op cruciale momenten schoot hij zijn driepunters binnen. Mede dankzij zijn 15 punten sloot Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de bekerfinale tegen Landstede Basketbal winnend af. Zijn spel in de finale heeft ongetwijfeld meegespeeld in zijn uitverkiezing tot beste zesde man van de Dutch Basketball League.

Naast zijn statistische inbreng vervult De Randamie vooral een belangrijke verbindende rol binnen het team. Zo is hij van waarde voor de jonge spelers die aan willen haken bij het niveau van het eerste team. Afgelopen seizoen fungeerde De Randamie als mentor voor onder meer Marijn Ververs, Twan Polman en Troy Koehler. “Van alle spelers heb ik het meeste geleerd van Sergio”, geeft Marijn Ververs te kennen.

“We zijn blij dat Sergio nog een jaar verder gaat”, stelt coach Rolf Franke. “Met zijn ervaring vullen we een belangrijk rol in, zowel binnen als buiten het veld. Vorig jaar hebben we onder andere tijdens de bekerfinale gezien hoe belangrijk dit kan zijn.” Ook De randamie kijkt uit naar een nieuw seizoen in Leiden: “Ik ben blij terug te zijn in de Sleutelstad. Een nieuw seizoen en de race naar de beker en het kampioenschap!”

De Randamie gaat ook dit seizoen weer een rol spelen bij de trainingen van de jeugdteams van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×