De gemeente Leiden vraagt regelmatig aandacht voor de veiligheid op het water. Dit jaar met een Vaarkaart. (Foto: Chris de Waard).

Leiden bundelt informatie, routes en regels in Vaarkaart

De gemeente heeft een Vaarkaart gemaakt voor watersporters die Leiden aandoen. Door drukte op het water in en rond Leiden nemen problemen, ongelukken of irritaties toe. Zo houdt de pleziervaart zich lang niet altijd aan de vaarregels en wordt er bijvoorbeeld ook regelmatig te hard gevaren langs woonboten waardoor de bewoners ervan overlast ervaren.

Met de Vaarkaart wil de gemeente Leiden inwoners en bezoekers zo goed mogelijk informeren over varen in Leiden en het plezier op het water vergroten. De folder bevat niet alleen een opsomming van allerlei verboden, maar biedt ook informatie over zaken als toiletinformatie en een vaarroute langs mooie plekken aan het water.

Vaar bewust en netjes
De vaarregels zijn er niet voor niets. Het varen met hoge snelheid, geen voorrang verlenen aan rondvaartboten of het afspelen van versterkte muziek leiden tot veel ergernis. Volg daarom de vaarregels en houd rekening met elkaar.

Gratis verkrijgbaar
De Vaarkaart is vanaf begin augustus verkrijgbaar bij zoveel mogelijk bootverhuurders, rederijen en horeca rond het water. Ook is de kaart te vinden bij de VVV aan de Stationsweg. Op www.leiden.nl/varen staat een digitale versie van de Vaarkaart.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×