Tientallen bekeuringen voor snelheidsovertredingen op Willem de Zwijgerlaan

176

Bij lasercontroles in Leiden-Noord heeft de politie in een week tijd 38 automobilisten geverbaliseerd omdat ze te hard reden over de Willem de Zwijgerlaan. De controles waren een verzoekje van omwonenden. Via Facebook vroeg de politie recent om plekken aan te dragen waar snelheidscontroles gehouden zouden moeten worden en de Willem de Zwijgerlaan bij de Kooitunnel was zo’n plek.

Agenten hebben zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd. In dat laatste geval werden de lasercontroles van bovenaf uitgevoerd en stonden de agenten bovenop de tunnel. Doel van de zichtbare controles is volgens de politie om weggebruikers na te laten denken over hun snelheid. Dat effect is er minder als na enige tijd alleen een boete op de mat valt.

 

Delen

176 reacties

  • Gisterenavond daar gereden.
   Er zijn altijd wel gekken die heel gevaarlijk doen En of te hard gaan of alle regels aan hun laars lappen.dat deed er eentje tot en met buiten de stad….zo jammer dat zo’n radiolawaaipapagaaigast dan vrijuit gaat…
   Ofschoon ik -tot mijn stomme verbazing-vorig jaar ook de ‘klos’was.
   Te hard gereden in gedachten ,nadat ik even ervoor te horen had gekregen dat er iemand was overleden.
   Het kan dus ook gedachteloos de beste (ahum)overkomen.

 1. Kaan Arikan

  Gaat echt nergens over.. als ze even een slechte maand hebben gehad staan ze overal maar te lazeren en bonnetjes uit te schrijven met de handhaving.. en menselijk zijn en af en toe begrip tonen naar de mensen, nee dat kunnen ze niet!

  • Hoe je dat voor je tijdens het LASEREN? Een passerend voertuig rijdt bijvoorbeeld 67 km/u. Wat is dan begrip en menselijk zijn? Het bonnetje niet uitschrijven? Wat een kolder verkoop je.

  • Wat een onzin! De buurt vraagt er om, de gemeente doet het en dan is het wéér niet goed. Typisch gevalletje van zeuren omdat je zelf te vaak niet aan de regels kan houden en daardoor boetes krijgt.

  • Kaan Arikan,…….af en toe begrip tonen naar de mensen, nee dat kunnen ze niet!……. Fout. Dat hoeven ze ook niet. De borden geven aan 50 km/h dus dan moet je niet harder rijden. Moeilijk ? Nee hoor.

  • Ze hebben niet 5 dagen de hele dag staan laseren natuurlijk, ze hebben ook nog wel wat andere zaken te doen……

 2. Robin van Koppen

  Politie leiden jullie kunne beter aan andere dinge. Aandacht besteden en indd zoals ik in de reacties al zag met een laser gun kunne jullie geen boetes geven moet staande gehouden worden succes nog mer het vergallen van andere hun dag 👍🏻

  • De buurt vraagt om controles, dan worden deze gedaan en begin je nóg te zeuren. Als je je gewoon aan de (verkeers)regels zou houden, kan je dag ook niet vergald worden. Maar ja, dan zal wel iets teveel van je vergen om dat te kunnen snappen.

  • Oke, en waar staat dat ze niet staande gehouden zijn dan? Of begrijp jij alleen zaken als er een plaatje bij staat?

 3. Ik dacht dat ze bij een in en uitgang van een tunnel geen snelheidscontrole mogen doen

  • Betekenis ‘egt’

   eg·gen (egde, heeft geëgd)
   1
   (landbouw) met de eg werken of bewerken

   Raar om dat woord hier te gebruiken…….

 4. Toch wel lekker als je hier door je ‘vrienden’ als notoire hardrijder wordt neergezet.
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig, wat een simpele zieltjes..

  • Iemand dood rijden is dus volgens jou niet zo erg, of trek ik nu de verkeerde conclusie? Iemand zijn dag vergallen? Dat doe je een hele familie als er door te hard rijden iemand verongelukt. Hoop voor jou dat jou dat nooit zal overkomen. Pleuris lijers? Mensen met die ziekte worden bij de politie afgekeurd. Verder zijn het ook mensen met een gezin. Verder hoop ik ook dat je deze ziekte nooit zal krijgen, maar anderzijds zou ik zeggen, mogen je ziel in vrede rusten maar dan wel zo snel mogelijk. Dag Nick Le Febre.

  • Als je je gewoon aan de (verkeers)regels zou houden, heb je gewoon een goede dag. Maar blijkbaar snappen jouw beperkte hercencellen dat niet.

  • Gelukkig heb je je naam en foto erbij gezet, kan iedereen zien welke simpele ziel diyt bericht geschreven heeft. De wet overtreden en dan vervolgens gaan schelden, hoe simpel kun je zijn……..

 5. Je zou aan al die namen hierboven precies kunnen zien wie er allemaal te hard rijden…..

 6. De bewoners hadden geklaagd. Dus vermoedelijk vanwege de geluidsoverlast. Bewoners hebben oversteekplaatsen met stoplicht, wellicht is een rood licht controle dan meer op zijn plaats. Nu is het alsof er weer extra poen in het laatje van justitie moet komen.

  • Vreemde redenatie. Bewoners vragen om snelheidscontrole en dan kan je beter rood-licht controle doen…..

 7. Petronelleke op

  Tja, als je een snelweg aanlegt kun je verwachten dat er harder gereden gaat worden.

 8. Ronald Teske

  Leiden heeft een schuld van 270 miljoen. Er is gemeld dat ze extra gaan controleren en geen waarschuwingen meer gaan geven. Ja wie betaalt anders die schuld af 🤣

  • Jammer alleen dat het geld van de boetes niet naar de gemeente gaat, maar naar de algemene schatkist van Nederland. Dus jouw argument slaat helemaal nergens op!
   Al helemaal niet omdat de gemeente op veroek van de wijkbewoners is gaan controleren en dus niet om geld te verdienen. Kortom: stompzinnige reactie van je.

Je bent nu offline