(Foto: Politie Leiden Noord).

Tientallen bekeuringen voor snelheidsovertredingen op Willem de Zwijgerlaan

Bij lasercontroles in Leiden-Noord heeft de politie in een week tijd 38 automobilisten geverbaliseerd omdat ze te hard reden over de Willem de Zwijgerlaan. De controles waren een verzoekje van omwonenden. Via Facebook vroeg de politie recent om plekken aan te dragen waar snelheidscontroles gehouden zouden moeten worden en de Willem de Zwijgerlaan bij de Kooitunnel was zo’n plek.

Agenten hebben zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd. In dat laatste geval werden de lasercontroles van bovenaf uitgevoerd en stonden de agenten bovenop de tunnel. Doel van de zichtbare controles is volgens de politie om weggebruikers na te laten denken over hun snelheid. Dat effect is er minder als na enige tijd alleen een boete op de mat valt.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×