Fietser geschept op oversteekplaats in Leiden

13

Een fietser is vanmorgen door een auto geschept op de oversteekplaats bij de rotonde op de Gooimeerlaan in Leiden. Het slachtoffer is gefixeerd op een vacuümmatras en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Gooimeerlaan is vanwege het ongeval korte tijd afgesloten geweest voor verkeer vanaf de Willem de Zwijgerlaan.

Delen

13 reacties

 1. Aan de foto te zien was de auto fout. Sterkte voor het slachtoffer en hoop op een zware straf voor de autobestuurder.

  • Wat een stomme opmerking van die straf terwijl je niet eens weet wat er precies gebeurd is…

  • Alleen als de automobilist het expres deed, maar dat lijkt me sterk. Een fout(je) is zo gemaakt, ook in het verkeer. Om iemand te veroordelen zonder kennis te hebben van de toedracht vind ik nogal ondoordacht.

 2. ‘Het is daar continu raak’
  ‘Auto rijden als gekken’
  ‘Het is erg onoverzichtelijk’
  .
  In 3,2,1…..

 3. Zowel de fietsers die tegenwoordig geen hand meer uitsteken, en de automobilisten op de rotonde die geen richting aangeven, 2 grote punten van ergernis

  • Klopt Hugo zeker de fietsers die geen hand uitsteken je moet altijd maar raden en goed kijken waar zij naar toegaan. Terwijl zij zo kwetsbaar zijn zouden ze wel wat duidelijker mogen zijn met wat zij gaan doen! Voor de automobilist natuurlijk altijd duidelijk zijn en je richting aangeven!

  • Volgens mij heb je als fietser op een rotonde altijd voorrang hier. Zo moeilijk is dat niet om te onthouden lijkt me.

 4. Het was weer zo klote electrisefiets mensen kunen daar niet mee om gaan ze denken maar altijd van o die auto stopt wel voor mij nou echt niet fietser moet ook uit kijken

  • Fijn voor de duiding Greet. Weten we nu gelukkig wat elektrische fietsers denken. Zucht…

 5. De fietsers komen op deze rotonde van 2 kanten. Opletten geblazen dus. Echter is de automobilist hier altijd fout aangezien die voorrang moet verlenen aan de fietsers. Van een klein tikje kan ewn fietser al lelijk terecht komen.

 6. een van de grootste fouten die is gedaan is – de fietser overal voorrang geven – .

  • Juist een goed plan! Alleen moet kennelijk een aantal automobilisten heropgevoed worden…

   • @Helga: rotondes waar fietsers van twee kanten komen én dan ook nog rotondes met zebra’s waar voetgangers van twee kanten komen én dan ook nog andere auto’s….je komt soms letterlijk ogen tekort als automobilist. En op plekken waar automobilisten voetgangers en fietsers voorrang geven (plekken waar deze groepen dat niet hebben) omdat dat op dat moment voor de verkeersveiligheid een betere optie is, doen voetgangers en fietsers dat andersom nooit. Beetje meedenken van deze groepen zou best eens prettig zijn…

Je bent nu offline