Weer aanrijding op oversteekplaats Leidseweg

35

Voor de zoveelste keer is op een van de grootste blackspots van Leiden een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. Rond 13.00 uur ging het weer mis op de oversteekplaats op de Leidseweg ter hoogte van de Groote Vink. De fietser is ter plekke behandeld in een ambulance waar na hij zijn weg kon vervolgen.

Delen

35 reacties

  • Ik ben het ermee eens dat de rotondes beter afgeschaft kunnen worden. Die voorrangsrotonde’s wekken eerder ongelukken in de hand.
   Maak ook de fietspaden wat breder, vooral studenten zijn een gevaar op het fietspad

 1. Esmée van Herk

  Voorrang fietsers weer afschaffen .. vroeger zelden tot nooit een ongeval! Er is nog nooit een fietsster blijven staan .. omdat deze geen voorrang had!

  • Iedere weggebruiker moet heel goed uitkijken! Voorrang hebben betekent niet dat je ook altijd maar voorrang moet nemen. Als ik als automobilist altijd voorrang zou nemen als ik voorrang heb, dan had ik al heel wat fietsers, brommers, voetgangers enz op mijn motorkap gehad want die weggebruikers halen soms de zotste capriolen uit!

 2. Ferry Wassink op

  Fietstunneltje maken,scheelt een hoop ellende en is goed voor de doorstroming van het verkeer…

  • Heb het al zo vaak geroepen. Wachten op dodelijk s o. Automobilisten kijken ver vooruit of ze de haagweg op kunnen. Kom daar 2x per dag langs en confronteer de automobilist vaak door te claxonneren op m n scooter en dan aangeven dat ze moeten kijken…… Stevenshof uit idem

  • Ik vind het niets de moeilijke verkeersituatie maar je moet wel ‘contact’ zoeken met je medeweggebruikers. Op de fiets of scooter heb je zo door of ze je in de gaten hebben. Zo niet, dan neem je geen voorrang maar kies je eieren voor je geld en scheldt je inwendig of uitwendig de bestuurder uit. Kan je wel gewoon je weg vervolgen met een paar seconden vertraging.

 3. Zowieso achterlijk ontworpen punt daar, als je uit stevenshof komt moet je je nek 180 graden draaien om een fietser aan te zien komen en daarbij gaan die elektrische fietsen veel te hard. Fietsers die vanaf Haagweg brug komen en zonder hand uit te steken ineens de bocht maken en dan nog voorrang hebben ook op dat punt. Zeer discutabel

Je bent nu offline