Cabaretduo Vlamousse treedt dinsdag drie keer op bij Augustinus. (Foto: Bunker Theaterzaken).

Winnaars studentenprijs Leids Cabaretfestival treden op bij Augustinus

Aanstaande dinsdag treedt de winnaar van de Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 op bij de Leidse studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus. Het duo Vlamousse, bestaande uit Maya van As en Brigitte van Bakel, won bij de 41e editie van het Leids Cabaret Festival de Studentenjuryprijs. Deze prijs werd uitgereikt door vier studenten van verschillende verenigingen in Leiden; L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, A.L.S.V. Quintus en SSR-Leiden.

De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en werd mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer. Vlamousse speelt tijdens de EL CID-week drie keer 25 minuten op dinsdag 13 augustus in de tuin van de vereniging.

Tijdschema 13 augustus
15.00 – 15.25 uur
16.00 – 16.25 uur
17.00 – 17.25 uur

Back to our roots
“Het is ontzettend leuk om na zo’n lange tijd terug te zijn op de plek waar het allemaal begon: L.V.V.S. Augustinus,” zegt Rosa Scharloo van Bunker theaterzaken. Het ‘Leids’ werd in 1978 voor het eerst gehouden vanuit de Leidse studentenvereniging Augustinus, met Harry Kies als initiatiefnemer en organisator.

Die eerste editie van het festival was bedoeld als geëngageerde tegenhanger van Cameretten uit Delft of later Rotterdam. Kort na de oprichting van het Leids Cabaret Festival in 1978, bleek er bij de nieuwe generatie behoefte aan een gedegen behartiging van niet alleen de zakelijke maar ook de artistiek inhoudelijke belangen. Daar is Bunker Theaterzaken uit voortgekomen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×