(Foto: Emile van Aelst).

Flower Parade Rijnsburg afgelast wegens storm

De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg heeft besloten dat het bloemencorso vandaag niet doorgaat.  Het bestuur vindt het niet verantwoord om de stoet met 65 wagens en zo’n honderd figuranten op pad te sturen terwijl het nu al erg hard waait en er meer wind is voorspeld. “Veiligheid voor zowel deelnemers als publiek staan voorop,” aldus het bestuur van de stichting Rijnsburgs Bloemencorso. Het KNMI heeft vanwege de storm code geel afgekondigd.Tot windkracht zes kunnen de praalwagens de weg op, maar het gaat vandaag vrijwel zeker harder waaien.

De organisatie van het bloemencorso, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, heeft het besluit om het corso af te gelasten genomen samen met de betrokken gemeenten Katwijk en Noordwijk. Nooit eerder werd het corso, dat dit jaar de 74e editie beleeft, afgelast.

Vanmiddag corsofeest bij bloemenveiling
Hoewel de wagens vandaag dus niet door de streek rijden, zijn de versierde praalwagens wel binnen te bezichtigen. Vanmiddag wordt er in de hal van Bloemenveiling Royal FloraHolland aan de Laan van Verhof 3 in Rijnsburg tussen 13.00 uur en 19.00 uur een doorlopende show gegeven. Daar kan de volledige parade worden bekeken. De muziekkorpsen die in de parade zouden meelopen, geven hier ook acte de présence. Ook de figuranten zijn op de praalwagens te bewonderen.

Wachtrijen door grote drukte
Per show kunnen circa vijfduizend mensen tegelijk naar binnen. Omdat er veel meer toeschouwers worden verwacht, waarschuwt de organisatie dat het kan voorkomen dat bezoekers enige tijd moeten wachten voor de naar binnen kunnen. “In verband met de te verwachte publieke belangstelling behoudt de organisatie zich het recht voor de bezoekersstroom te reguleren.”

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×