Raadslid Inge Oosterhuis van de VVD Oegstgeest maakt zich zorgen over het stijgende aantal inbraken in met name Haaswijk.

VVD Oegstgeest bezorgd om inbraakgolf

De VVD in Oegstgeest maakt zich zorgen over een toenemend aantal inbraken in het dorp. Met name in de zomerperiode lijken kwaadwillenden hun slag te slaan als veel mensen op vakantie zijn. Met name in Haaswijk zou een stijging in het aantal inbraken zijn, zo heeft de fractie gehoord. Reden voor raadslid Inge Oosterhuis om burgemeester Jaensch daarover te bevragen.¬†Oosterhuis: “Wij maken ons zorgen over deze stijging, maar ook over het feit dat onze inwoners zich niet veilig voelen. Dit zorgt voor onrust bij de bewoners van deze wijk”.

De VVD wil weten of het klopt dat het aantal inbraken deze zomer hoger is dan in voorgaande jaren en ook of er al daders in beeld zijn. Naast woninginbraken is er ook sprake van inbraken in auto’s. Met name voertuigen van Duitse automerken zouden zijn opengebroken, zo heeft de partij uit het dorp vernomen.

Onlangs trokken ook de gezamenlijke wijkagenten in Oegstgeest al aan de bel via hun Facebook-pagina. “De afgelopen weken ziet de politie een stijging van het aantal woninginbraken in Oegstgeest. Controleer uw sloten, fotografeer uw sieraden en zorg ervoor dat ze niet allemaal bij elkaar liggen,” waren enkele tips die ze de inwoners daarbij meegaven.

112 Sleutelstad Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×