Agent getuige van drugsdeal op station Leiden Centraal

18

Een agent van de Leidse politie stond zaterdag bij het Centraal Station in Leiden in zijn vrije tijd te wachten, toen er een telefonerende man naast hem kwam staan. Omdat de man nogal luid sprak, kon de agent het gesprek letterlijk volgen. Tot zijn verbazing was de man een drugsdeal aan het afspreken.

De agent die niet als zodanig herkenbaar was, omdat hij geen dienst had, keek het even aan en er kwam even later inderdaad een tweede persoon aan rijden. De drugsdeal vond vervolgens voor de neus van de agent plaats. Die legitimeerde zich vervolgens en heeft de drugsdealende man aangehouden. Bij fouillering kwam er elf gram cocaïne uit de zakken van de man.

Delen

18 reacties

  • Eus de Watergeus op

   Wat een rare vergelijking. De VOC handelde in met name in kruiden en specerijen, zaken die ook heden ten dage nog volkomen legitiem in de schappen van uw favoriete supermarkt liggen. Hou eens op met die anachronistische zelfkastijding.

   • Schudthethoofd op

    Zeker vergeten dat VOC ook in opium handelde. Gozer bij het station (met welk paspoort dan ook) handelde dus in heel Hollandse traditie: vraag en aanbod bij elkaar brengen.

    • Eus de Watergeus op

     U voelt zich vast een grote jongen om de Hollanders van weleer te veroordelen met moderne normen en waarden. Dwepen met de geschiedenis heet dat. Baudet doet het ook maar dan de andere kan op. Overigens behoeft het weinig betoog dat vraag en aanbod bij elkaar brengen niet typisch Hollands is maar veel verder terug gaat. In essentie is dat ook een uitstekende (nood-)zaak.

    • Afgeleide producten van opium de zogenoemde opioïden zoals codeïne, tramadol en oxycodon liggen volkomen legitiem in de schappen van mijn favoriete apotheek.

 1. Kom net weer het station uit, staan er vijf van die (spoor- of andere) politiemeneren met elkaar te praten en te grappen. Misschien patrouille lopen, misschien opmerkzaam zijn, misschien de aandacht verdelen? Dan hoeft een agent in vrije tijd niet op te treden. Iers voor het werkoverleg. Verder : hulde en lof voor de agent die de boef wel pakt. Zo hoort het ook.

  • Misschien hadden ze even pauze, of een napraatje na een incident? Je weet het niet, dus kun je er niet over oordelen.

Je bent nu offline