(Foto's: V.O.V.).

26e Oldtimerdag tijdens Weekend van Voorschoten

Tijdens de laatste dag van het Weekend van Voorschoten wordt ook dit jaar weer de oldtimerdag gehouden. Voor de 26e keer staan op zondag 15 september tientallen klassieke automobielen opgesteld in het centrum van Voorschoten.

De organiserende Voorschotense Oldtimer Vereniging (V.O.V.) laat aan Sleutelstad weten dat ook bezitters van een oldtimer nog welkom zijn om zich aan te melden. Dat kan via www.vovnieuws.nl.

 

 

Programma
De deelnemers aan de Oldtimerdag kunnen zich vanaf 9.30 uur in de Gouden Leeuw in Voorschoten aanmelden waar zij koffie of thee met cake, een rallyschildje, een bon voor een lunchpakket (maximaal twee per voertuig), een ritboekje en een aandenken aan deze dag ontvangen. Vanaf 10.00 uur vertrekken de oldtimers voor een toer/puzzelrit van zo’n 60 km in de omgeving van de gemeente Voorschoten.

Vanaf 13.00 uur, staan alle oldtimer auto’s, motoren en bromfietsen opgesteld in de Voorstraat. Bovendien staat er een oldtimerbus gereed op het Burgemeester van der Haarplein bij de brandweerkazerne waar publiek kan opstappen voor een ritje in de omgeving.

Een deskundige jury beoordeelt die middag elke klassieker in zijn eigen categorie: auto’s, ook bedrijfswagens, motoren en brommers, voor een eerste, tweede of derde prijs. De deelnemers wordt gevraagd in kleding uit de tijd van hun oldtimer te komen. Omstreeks 15.00 uur heeft de jury de winnaars bepaald, waarna zij de bloemen en awards aan de gelukkigen ter plekke uitreiken

Deelnemen aan de Oldtimerdag is voor iedereen gratis. Aanmelden kan tot 10 september door het invullen van het inschrijfformulier. Dat kan vervolgens worden opgestuurd naar Secretariaat V.O.V., Jachtwerf 15, 2725 DN Zoetermeer of per mail aan secretaris@vovnieuws.nl) of. Op de website is het inschrijvingsformulier te downloaden. Snelheid is volgens de V.O.V. wel geboden want elk jaar is de belangstelling groter dan het aantal beschikbare plaatsen.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×