Zoeterwoude krijgt stier op Dorpsplein

1

Op het Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp zal vrijdag 23 augustus een beeld van een stier worden onthuld. De stier van Visser is een kunstwerk van Zoeterwoudenaar Patrick Visser en wordt op initiatief van de stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude op het plein geplaatst. Rond 10:00 uur zal het beeld worden onthuld.

Vervoer
Het vervoer naar Zoeterwoude was een hele klus. Koninklijke Saan BV uit Diemen, dat gespecialiseerd is in zwaar transport, vervoerde de stier van twee-en-een-halve meter hoog en twee meter zeventig lang vanuit Nieuwkoop (waar het beeld eerder te zien was) naar Zoeterwoude. Het beeld weegt zo’n 3000 kilogram. Visser heeft enkele maanden aan het kunstobject gewerkt.

KunstRoute
Tijdens de KunstRoute (14 en 15 september) zullen er diverse activiteiten plaatsvinden in de regio. Ook de Stier van Visser staat op het programma. Wat er precies rondom het kustwerk georganiseerd wordt houdt de organisatie nog geheim…

Het kunstwerk zal tenminste tot 4 oktober (dierendag!) van dit jaar op het Dorpsplein te zien zijn. De gemeenteraad zal binnenkort beslissen of de stier blijvend een plek op het plein zal krijgen.

Delen

1 reactie

  1. Een alleraardigst beeld. Chapeau Heer Visser! Ik kom niet vaak in Zoeterwoude, maar zal er binnenkort eens langs rijden.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline