Bestelbus beland bijna in sloot bij poging tot afsnijden

26

Een bestelbus is bij een poging tot afsnijden vannacht bijna in de sloot beland. Dat gebeurde rond 0.35 uur aan de Ruigekade in Leiderdorp. De bestuurder wilde over het fietspad binnendoor van Leiderdorp naar Hoogmade rijden, maar de route bleek te smal waardoor het voertuig bijna in het water belandde. De bestuurder kwam met de schrik vrij, een berger heeft de bus geborgen.

Delen

26 reacties

 1. Neen, cynisme is mij vreemd. Ik snap best dat men soms even een stukje fietspad meepakt. Er rijdt daar verder toch niemand midden in de nacht en er heeft niemand last van. En anders moet je volgens mij helemaal over de A4. Dat is wel 10 keer zo lang, en dat is slecht voor het milieu.

  • Dat is wel een hele rare kromme denkwijze, waarschijnlijk gedraag jij je net zo debiel in het verkeer als deze bestuurder.

    • Hee Jim, ik heb waarschijnlijk net zo veel vrije tijd als jij…….. Vind jij het normaal dan dat mensen over een fietspad gaan met hun auto?

     • Een fietspad is gewoon een verharde weg met een verkeerd bordje. Je gaat toch ook niet voor een rood licht staan wachten als je zelf ziet dat er geen verkeer aankomt. Altijd zelf blijven denken!

     • Jacusse, er is een verschil tussen ‘altijd zelf denken’ en ‘altijd aan je zelf denken’, anders kunnen we alle (verkeers)regels wel schrappen.

  • Meester Prikkebeen op

   Even voor de duidelijkheid:
   Hij belandt in de sloot, met -dt.
   Hij is in de sloot beland, met -d.

   • Schudthethoofd op

    De redactie laat zich aan onze goedbedoelde spellingscorrectie he-le-maal niets gelegen liggen. Jammer, aangezien het onze officiële lokale omroep is. Daarvan verwacht ik toch beter. Zoals correct Nederlands, en het hanteren van journalistieke basisregels als hoor en wederhoor. En dan heb ik het nog niet over kennis van openbaar bestuur (zie artikel over nieuw GS en spoor/treinverdubbeling traject Leiden-Utrecht). Maar ja, een aangewezen lokale omroep hoeft slechts te voldoen aan art. 2.61 van de Omroepwet: ze moet representatief zijn voor het uitzendgebied. Qua spelfouten is dat vast het geval. Ik zou de stedelijke statistiek er graag naast houden om te zien of de content ook daadwerkelijk representatief is.

 2. Alle regels schappen is niet verstandig, want er zijn teveel asocialen die waarschijnlijk maar weinig hoffelijkheid in het verkeer zouden tonen. Desalnietemin dient men mijns inziens de regels toch vooral als wensen van de wegbeheerder te interpreteren. Als er verder geen negatieve gevolgen zijn, kan men ze het best links laten liggen. De regels zijn er voor de mens en niet andersom! Maar in de sloot belanden is natuurlijk wat ongemakkelijk, zodat deze bestuurder achteraf gezien beter even de snelweg had kunnen pakken.

  • Tsja, dan gaat het toch wat moeilijk worden om te bepalen of nou iets goed of fout, danwel veilig of onveilig is. Zoals je zelf al zegt heeft ieder zijn/haar eigen interpretatie daar van en gaat het dus een zooitje worden. Oftewel, als we met elkaar afspreken dat we niet door rood rijden, dan doen we dat niet en fietspaden zijn niet voor auto’s. Lekker overzichtelijke en duidelijke regels, makkelijker kunnen we het niet maken. Helaas zijn er blijkbaar altijd een paar mensen die zich niet aan de afspreken kunnen of willen houden. DIe noemen we inderdaad asocialen.

   • Hersenspoelen en breinwassen is dodelijk voor het zelfstandig denken, zoveel maakt u wel duidelijk. We worden allen vrij geboren, maar spoedig zijn bordjes en gekleurde lampjes belangrijker dan kritisch denken. Jammer.

    • Dan ben je ook niet opgevoed door je ouders zeker, want die hadden je dan ook regeltjes en gebruiken moeten bijbrengen. Overigens zijn hersenspoelen en breinwassen hetzelfde 😉

   • Helemaal ongelijk heeft hij/zij toch ook weer niet. Ons landje is behoorlijk overgereguleerd en ik ken eigenlijk niemand die al die regels serieus neemt. Men maakt altijd een persoonlijke selectie uit de door de overheid opgelegde beperkingen. Door rood rijden doen we allemaal wel eens, nietwaar 🙂

    • Eens dat we een overschot aan regels hebben, maar de verkeersregels zijn nou niet echt over de top te noemen in Nederland. Een fietspad is een fietspad en rood licht is stoppen, dat zijn toch wel redelijke regels lijkt mij.
     Als dat al te moeilijk is voor verkeersdeelnemers, dan horen die niet op de weg thuis.

     • Hendrik van aalst op

      En dan is het pech als je toch iets over het hoofd ziet en je bijvoorbeel iemand dood rijd?
      De mens is feilbaar, het stoplicht niet. Ik wacht liever 30 seconden, dan dat ik een ernstig ongeluk veroorzaak. Waarom toch altijd maar willen haasten?

 3. Fietspadje pakken roodlichtje negeren . Als je dat middernacht doet en er is egt niemand op de weg en je dondert niet in de sloot is er niks aan de hand. Donderstraal je wel in de sloot dan ben je een sukkel die een EMC cursus verdien(t)(dt) )ofzo(

Je bent nu offline