(Foto: Chris de Waard).

Extra fietsenrekken bij station Lammenschans

Bij station Leiden Lammenschans komen meer parkeerplekken voor fietsen. De extra rekken zorgen voor ongeveer 220 extra plekken voor fietsen. Van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus worden de nieuwe rekken in de overdekte stalling geplaatst. Vanaf maandag 2 september volgt een deel van de rekken buiten de stalling. De werkzaamheden worden vrijdag 6 september afgerond.

De werkzaamheden in de overdekte stalling duren tot maandag 26 augustus 12.00 uur. In die periode is het niet mogelijk om fietsen in de overdekte stalling te plaatsen.

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september werkt de aannemer aan de rekken buiten. Ook hier worden de oude rekken vervangen voor nieuwe rekken met meer capaciteit. Zolang er in de overdekte stalling plek is, kunnen fietsen daar tijdens de werkzaamheden gratis worden gestald.

Tijdelijke oplossing
Het plaatsen van de extra fietsenrekken is een tijdelijke oplossing om het tekort aan stallingsplaatsen te verminderen. De gemeente onderzoekt samen met ProRail en NS hoe het gebied voor het station anders ingericht kan worden zodat twee keer zoveel ruimte ontstaat voor het parkeren van fietsen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×