(Foto: Emile van Aelst).

Recordaantal deelnemers El CID-week lid van vereniging

Nooit eerder werden zoveel EL CID-lopers lid van een studentenvereniging. De 24 Leidse studentenverenigingen die zijn aangesloten bij de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) wisten in totaal 2.823 nieuwe leden aan zich te binden. De vijf grote gezelligheidsverenigingen trokken de meeste nieuwe leden aan.

L.S.V. Minerva heeft met 517 nieuwe leden de grootste instroom. Daarna volgen L.V.V.S. Augustinus (408), A.L.S.V. Quintus (284), SSR-Leiden (214) en V.S.L. Catena (94).

De overige negentien studentenverenigingen hebben ook een aanzienlijk aantal nieuwe leden verwelkomd. Bij de zeven watersportverenigingen schreven bij elkaar 619 nieuwe leden in. De twaalf veelzijdige verenigingen, waar onder andere culturele, muzikale en christelijke verenigingen onder vallen, hebben samen 687 nieuwe leden.

Voorzitter Bengt de Sitter van de Plaatselijke Kamer van Vereniging (PKvV) juicht die ontwikkeling toe. “Wij zijn ontzettend blij om te zien dat zoveel El CID deelnemers en andere studenten de weg naar de verenigingen weer gevonden hebben, want studeren in Leiden is onlosmakelijk verbonden met lid worden.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×