Politie waarschuwt voor nep-zendingen en aanmaningen

3

Wie een pakketje ontvangt van ‘Bigdiscountshopper’ of ‘My Discount Buddy’ moet daarvoor niet betalen. De politie waarschuwt voor de ongevraagde zendingen, nadat een inwoner van Leiderdorp zich voor advies aan de balie van het bureau meldde. Er worden pakketjes met artikelen als een USB-kabel rondgestuurd. Via een bijgeleverde brief en een e-mail of SMS worden ontvangers erop geattendeerd dat de meegezonden factuur betaald moet worden. Maar dat klopt niet. “Het gaat om ongevraagde toezending. Je hoeft dus niet te betalen,” aldus de politie.

“Je krijgt het pakketje zonder dat je het besteld hebt. Bij het pakketje zit een factuur maar je krijgt ook een factuur gestuurd op jouw e-mailadres of via SMS. Het gaat om een bedrag van 13,90 euro voor bijvoorbeeld een ‘Charger USB cable type C 1M’. Dit bedrag zou je volgens de brief over moeten maken op een rekening op naam van Shopping Fulfilment Center LTD. Ook verstuurt dit bedrijf andere producten ongevraagd toe zoals fietslampjes en oordopjes. Opvallend: al deze producten komen steeds, met verzendkosten, op 13,90 euro.”

Ongevraagde toezending
E
r is sprake van ongevraagde toezending. Volgens de wet is dit verboden. Ontvangers mogen zulke producten houden en  hoeven er niet voor te betalen. Ook terugsturen is niet nodig. De politie benadrukt dat er niet betaald hoeft te worden. Ook niet als het bedrijf dreigt met aanmaningen of een incassobureau. “Laat je niet bang maken. En betaal niet!”

Delen

3 reacties

  1. Ik heb nog precies zo’n C laadkabel voor mijn nieuwe draagbare telefoon nodig, want de circa tien kabels die ik al heb passen niet meer, omdat de aansluiting door de leverancier om technische redenen aangepast is (ik zal u daar hier verder niet mee lastig vallen, want het is tamelijk ingewikkelde materie). Waar kan ik mij daarvoor opgeven?

    • Jolanda Uiterdijk op

      Ai……. lezen is niet je sterkste punt denk ik. Het gaat om ongevraagde zendingen, als je je er voor opgeeft is het niet meer ongevraagd 😏

Je bent nu offline