(Foto: Politie Leiden-Noord, via Facebook).

Politie waarschuwt voor nep-zendingen en aanmaningen

Wie een pakketje ontvangt van ‘Bigdiscountshopper’ of ‘My Discount Buddy’ moet daarvoor niet betalen. De politie waarschuwt voor de ongevraagde zendingen, nadat een inwoner van Leiderdorp zich voor advies aan de balie van het bureau meldde. Er worden pakketjes met artikelen als een USB-kabel rondgestuurd. Via een bijgeleverde brief en een e-mail of SMS worden ontvangers erop geattendeerd dat de meegezonden factuur betaald moet worden. Maar dat klopt niet. “Het gaat om ongevraagde toezending. Je hoeft dus niet te betalen,” aldus de politie.

“Je krijgt het pakketje zonder dat je het besteld hebt. Bij het pakketje zit een factuur maar je krijgt ook een factuur gestuurd op jouw e-mailadres of via SMS. Het gaat om een bedrag van 13,90 euro voor bijvoorbeeld een ‘Charger USB cable type C 1M’. Dit bedrag zou je volgens de brief over moeten maken op een rekening op naam van Shopping Fulfilment Center LTD. Ook verstuurt dit bedrijf andere producten ongevraagd toe zoals fietslampjes en oordopjes. Opvallend: al deze producten komen steeds, met verzendkosten, op 13,90 euro.”

Ongevraagde toezending
E
r is sprake van ongevraagde toezending. Volgens de wet is dit verboden. Ontvangers mogen zulke producten houden en  hoeven er niet voor te betalen. Ook terugsturen is niet nodig. De politie benadrukt dat er niet betaald hoeft te worden. Ook niet als het bedrijf dreigt met aanmaningen of een incassobureau. “Laat je niet bang maken. En betaal niet!”

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×