Menno Bentveld interviewt biograaf Onno Blom van de Jonge Rembrandt zaterdagmiddag bij boekhandel Kooyker. (Archieffoto: Chris de Waard).

Interview met Onno Blom over De jonge Rembrandt

Kort na het verschijnen van het boek De jonge Rembrandt wordt Onno Blom komende zaterdag geïnterviewd bij boekhandel Kooyker. “Van Rembrandts jeugd weten we weinig. Het intiemste wat we van hem hebben, is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid,” zegt eigenaresse Willeke van der Meer van Kooyker.

Voor het portret van de kunstenaar als jonge man heeft biograaf en Leidenaar Onno Blom zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht. Werd Rembrandt een geniale kunstenaar door de geest van Leiden, zijn familie, zijn leermeesters, opdrachtgevers, concurrenten, collega’s en vrienden? Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk, eigenzinnig avontuur?

Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Kom voor het antwoord op deze vragen naar de boekhandel. Dat is gratis, maar aanmelden is wel nodig en kan via info@kooyker.nl of 071-3040130. Aanvang 16.00 uur. Kooyker is gevestigd aan de Breestraat 89 in Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×