De fietsbrug verbindt de Haaswijk met de Kennedylaan. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Jan Hendrik Oortbrug Oegstgeest tien weken dicht voor renovatie

De Jan Hendrik Oortbrug in Oegstgeest wordt vanaf maandag 9 september tien weken afgesloten voor een grondige renovatie. De fietsbrug, die de Haaswijk met de Kennedylaan verbindt, wordt in opdracht van de gemeente Oegstgeest onder handen genomen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de verderop gelegen Eysingabrug.

LED-verlichting
De gemeente Oegstgeest heeft tot de renovatie besloten omdat de houten leuningen en het wegdek van de brug in slechte staat zijn. De afgelopen jaren werden er al diverse malen kleinere reparaties aan het bovendek uitgevoerd, maar een uitgebreide renovatie is volgens de gemeente nu onvermijdelijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het wegdek vernieuwd, krijgt de stalen constructie een nieuwe coating en komen er nieuwe leuningen waar ook LED-verlichting in wordt aangebracht. “Hierdoor krijgt de brug een sfeervolle uitstraling”, aldus de gemeente.

Omleiding
Bewoners van de omliggende buurten hebben afgelopen week een brief ontvangen van de aannemer. Binnenkort plaatst de aannemer ook aankondigingsborden bij de brug zodat iedereen die de brug vaak gebruikt op de hoogte is van de afsluiting. Zodra de werkzaamheden starten en de brug wordt afgesloten, worden ook de omleidingsroutes via de Eysingabrug aangegeven. Het onderhoudt duurt naar verwachting tot half november.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×