( Foto's: Emile van Aelst )

Tropische temperaturen bij druk bezocht 'ONS WIJK feest' in Nieuw Leyden

Sinds dit jaar hebben 3 wijkverenigingen, Groenoord-Zuid, Noorderkwartier-West en Nieuw Leyden, de koppen bij elkaar gestoken en werken nu samen, waardoor ‘ONS WIJK feest’ nu nog grootser van opzet is geworden. Vorig hadden de organisatoren enorme pech omdat vanwege de slechte weersvoorspellingen het feest op het laatste moment een week verschoven werd. Dit jaar had men met temperaturen van tegen de 30 graden niets te klagen en vierde een bijna tropisch wijkfeest. Voor zowel kinderen als volwassenen was van alles te doen zoals onder andere een vrijmarkt, suppen in de Maresingel, kinder yoga, theater Ploef, bootcamp en ga zo maar door. Wethouder Paul Dirkse kwam ook een kijkje nemen bij het wijkfeest.

Organisator Danny van Leeuwen verteld wethouder Paul Dirkse hoe ‘ONS WIJK feest’ is ontstaan en door welke wijken georganiseerd wordt.

Een van de hoogtepunten van het wijkfeest is elk jaar de zeepkistenrace. Nadat de wethouder rond gekeken had in het parkje langs de Maresingel liep hij met de bestuurders van de zeepkisten naar de heuvel bij de Drakentuin om het startsein van de Zeepkisten Race 2019 te geven. De snelste tijd werd ook dit jaar weer neergezet door Clint Verlooij die zich met de supersnelle tijd van 17 seconden winnaar van 2019 mag noemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×