(Foto's: Chris de Waard).

Springkussenfeest Oegstgeest wederom succesvol, uitdaging met vinden vrijwilligers

Het Gouwe springkussenfeest in Oegstgeest vindt traditioneel plaats op de laatste zondag van de zomervakantie. Ook dit jaar was het met 25 springkussens, veel blije kinderen en bijpratende ouders weer een groot succes. Toch maakt organisator Chris Schollaardt zich ook wel zorgen: het animo om vrijwilliger te worden en het feest daarmee tot een succes te maken, neemt af. “Het lijkt wel of vrijwilligers een ouderwetse term gaat worden.”

Op een zonovergoten Rhijngeesterstraatweg organiseerde café De Gouwe zondagmiddag voor de vijfde keer het Springkussenfeest. Voor de kinderen was er volop de ruimte om te rennen en te springen, terwijl de ouders vakantie-avonturen konden delen. “Dat is het mooie van dit evenement: het is op de laatste dag van de zomervakantie en dus kunnen klasgenootjes elkaar weer zien”, zegt een tevreden Chris Schollaardt, die zijn geluk met het weer – ‘daarvan ben je uiteindelijk toch het meest afhankelijk’ – niet op kon.


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met organisator Chris Schollaardt, één van de vrijwilligers bij een springkussen en verschillende kinderen die elkaar weer zien aan het begin van het schooljaar

Vrijwilligers
Het vinden van sponsoren ging Schollaardt dit jaar goed af, maar met vrijwilligers was dat een ander verhaal. “Dat is toch wel een beetje een ramp, de term vrijwilliger lijkt wel ouderwets te worden”, zegt de organisator. Dat het dit jaar wel weer gelukt is om voldoende vrijwilligers te vinden, komt door de aanpak van Schollaardt. Hij heeft ervoor gezorgd dat de vrijwilligers kunnen eten en drinken wanneer ze dat willen en organiseert binnenkort een bedankborrel. “En dan is het toch nog moeilijk”, concludeert hij over het aantal vrijwilligers.

‘Tevreden zijn’
Dat neemt niet weg dat De Gouwe ook volgend jaar weer voornemens is om het feest te organiseren. Schollaardt denkt al een aantal jaren na over een aangrenzende markt, maar hij weet niet of dat gaat lukken. “Het evenement op zich kost al zoveel tijd, dat zo’n idee eigenlijk een beetje in een vergeethoekje wordt gedrukt. En daarnaast: moet je het wel groter willen? Je moet ook tevreden kunnen zijn”, aldus Schollaardt, die dat ook zeker is met het evenement dat hij ook dit jaar weer heeft neergezet in Oegstgeest.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×