Het wolpakhuis met gezamenlijk dakterras aan de Herengracht is een van de negen genomineerden voor de Rijnlandse Architectuurprijs die op 9 oktober wordt uitgereikt. (Foto: RAP Leiden).

Stemming voor Rijnlandse Architectuurprijs geopend

De jury van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019 heeft bekend gemaakt welke negen unieke bouwprojecten in de Leidse regio meedingen naar de tweejaarlijkse Rijnlandse Architectuurprijs. De selectie bestaat uit gebouwen en bouwwerken die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. De prijs wordt georganiseerd door het Rijnlands Architectuur Platform.

De projecten die meedingen naar de eervolle prijs zijn bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde bij het gelijknamige kasteel in Voorschoten. het vernieuwde Museum de Lakenhal, het kleinschalige wooncomplex Wees- en Oudenliedenhuis aan de Middelweg, het nieuwe gebouw Nucleus Building van DNA-onderzoeksbedrijf Baseclear op het Leiden Bio Science Park, het Wolpakhuis aan de Herengracht in Leiden, de Joop van der Reijdenbrug voor fietsers en voetgangers over de Rijn in Oegstgeest, de nieuwbouw van Naturalis Biodiversity Center, het Buitenhuis in Zoeterwoude en het Lisser Art Museum.

Stemmen kan vanaf nu via de website van het Rijnlands Architectuur Platform. Op 9 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×