Stemming voor Rijnlandse Architectuurprijs geopend

2

De jury van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2019 heeft bekend gemaakt welke negen unieke bouwprojecten in de Leidse regio meedingen naar de tweejaarlijkse Rijnlandse Architectuurprijs. De selectie bestaat uit gebouwen en bouwwerken die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. De prijs wordt georganiseerd door het Rijnlands Architectuur Platform.

De projecten die meedingen naar de eervolle prijs zijn bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde bij het gelijknamige kasteel in Voorschoten. het vernieuwde Museum de Lakenhal, het kleinschalige wooncomplex Wees- en Oudenliedenhuis aan de Middelweg, het nieuwe gebouw Nucleus Building van DNA-onderzoeksbedrijf Baseclear op het Leiden Bio Science Park, het Wolpakhuis aan de Herengracht in Leiden, de Joop van der Reijdenbrug voor fietsers en voetgangers over de Rijn in Oegstgeest, de nieuwbouw van Naturalis Biodiversity Center, het Buitenhuis in Zoeterwoude en het Lisser Art Museum.

Stemmen kan vanaf nu via de website van het Rijnlands Architectuur Platform. Op 9 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Er is een juryprijs en een publieksprijs.

Delen

2 reacties

  1. Jammer dat men in deze beeldcourant een foto publiceert voordat het bouwwerkje gereed is. Dat ziet er zo toch niet uit!

  2. Beeldcourant??? Uit welk jaar kom jij?
    Er staat trouwens bij dat de foto door rap zelf is geleverd. De beeldcourant treft dus geen blaam.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline