Het nieuwe tenue werd officieel gepresenteerd in het bijzijn van directeur Erik Versnel van partner Rabobank Leiden-Katwijk en sponsoren Sport2000 Leiderdorp en Brabo. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Hockeyclub Alecto zegt na vijftig jaar het bruin/geel vaarwel

De Leiderdorpse hockeyclub Alecto heeft nieuwe clubkleuren. Na vijftig jaar speelt de club voortaan niet meer in het kenmerkende bruin/geel, maar in donkerblauw met geel. Bij de officiële presentatie van het tenue werd meteen gevierd dat het partnership met de Rabobank weer met drie jaar is verlengd.

Het traject naar de clubkleuren en tenue is zorgvuldig samen met de leden doorlopen. Kim Chang was onderdeel van de commissie die daar verantwoordelijk voor was. “Er is altijd een harde kern die het niet ziet zitten, maar de reacties die we nu krijgen zijn heel positief. We waren echt toe aan modernisering van het tenue.”

Uiteindelijk ging de keuze tussen een zwart met geel ontwerp en de donkerblauw met gele variant. De keuze viel op het laatste ontwerp en daarmee is Alecto klaar om fris de volgende vijftig jaar én het jubileum jaar in te gaan. De nieuwe kleuren zijn inmiddels ook officieel doorgevoerd bij de hockeybond.


Kim Chang van Alecto vertelt over het nieuwe tenue.

Partnership Rabobank
Rabobank is al jaren verbonden aan Alecto en is ook weer te zien op de nieuwe tenue’s van de selectieteams. Net zoals dat een paar dagen eerder bij voetbalclub RCL gebeurde, verlengde Rabobank ook het partnership met Alecto met drie jaar. “Het gaat ons niet alleen om zichtbaarheid”, vertelt directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk als hem naar het verschil tussen een partnership en sponsoring wordt gevraagd. “We zoeken echt verbinding met de clubs. Daarbij kijken we hoe we clubs ook maatschappelijk kunnen helpen en kunnen uitdagen om meer dan alleen maar een sportvereniging te zijn. Bij Alecto ondersteunen we bijvoorbeeld het walking hockey voor ouderen, een duurzame opblaashal en de gezonde sportkantine.

Wensenfonds
Verenigingen die ook een partnership met de Rabobank aan willen gaan kunnen contact opnemen. Een andere laagdrempelige manier om steun van de Rabobank te krijgen is het Rabobank Wensenfonds. Verenigingen die bankieren bij de Rabobank kunnen online hun wens indienen en daarmee mogelijk tot 5000 euro aanvragen.


Reanne van Kleef in gesprek met directievoorzitter Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk over het nieuwe tenue van Alecto, partnerships met verenigingen en het Rabobank Wensenfonds.

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×