(Foto's: Ingezonden).

Onduidelijkheid rond fietsparkeren bij stations

De gemeente Leiden haalt regelmatig fietsen weg in de omgeving van station Leiden Centraal. Daar geldt een verbod op het plaatsen van fietsen buiten de daarvoor bestemde plekken. Door de kleurstelling van het trottoir voor supermarkt Jumbo is het niet voor iedereen duidelijk of fietsen daar nu wel of juist niet gestald mogen worden. Het mag daar dus niet. “Er is natuurlijk wel tijd om even je fiets te parkeren om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan. De fietsen mogen één uur buiten de rekken geparkeerd worden,”meldt een woordvoerder  van de gemeente Leiden desgevraagd.

Ook bij station Leiden Lammenschans zijn eerder deze week de nodige fietsen weggehaald. In verband met de werkzaamheden die de gemeente daar laat uitvoeren om juist extra fietsenstallingen te realiseren, is het in ieder geval tijdelijk ook onduidelijk waar fietsen wel of niet gestald kunnen worden.

“De gemeente is weer lekker bezig.” Met die woorden meldt Olav uit Leiden zich bij de Sleutelstad redactie. “’s Ochtends mijn fiets neergezet bij Lammenschans. Kom ik terug met de trein, zijn alle fiets weggehaald en zonder pardon neergezet bij het fietsendepot. Daar moet ik hem nu gaan halen.”

Dat laatste klopt, laat de gemeente weten. “Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september werkt de aannemer aan de fietsenrekken buiten. De oude fietsenrekken worden vervangen door nieuwe rekken met meer capaciteit. Twee weken voorafgaand aan de werkzaamheden zijn borden geplaatst met een aankondiging van het werk.”

Fietsen die in een rek stonden dat wordt vervangen door een ander rek zijn sinds die periode diverse keren gelabeld. Die fietsen zijn op 2 september weggehaald en naar de fietsopslag op de Willem Barentszstraat 20 gebracht. Deze fietsen kunnen kosteloos worden opgehaald, met fietssleutels en legitimatiebewijs, omdat in dit gebied normaal gesproken geen fiets-fout = fiets-weg regime geldt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×