Spelers Lose Siliili en Oliva Sialau. (Foto: DIOK).

Leidse rugbyers gaan dit jaar voor de dubbel

De Leidse rugbymannen van DIOK staan aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Zaterdag begint op het eigen terrein de BeNeCup en vanaf oktober gaat DIOK direct van start in de kampioenspoule in de Ereklasse. Gisteravond werd tijdens de teampresentatie de ambitie van de huidige landskampioen duidelijk: dit jaar moet de dubbel binnen worden gehaald.

De selectie is dit jaar versterkt met oude bekenden, spelers van topclubs uit binnen- en buitenland en eigen jeugd. In totaal zijn er negen nieuwe selectiespelers die dit seizoen de zware taak op zich nemen om het landskampioenschap te prolongeren.

BeNeCup start bij DIOK
Eerst komende zaterdag dus de start van de tweede editie van de BeNeCup. In deze minicompetitie speelt de top vier van zowel België als Nederland tegen elkaar. Afgelopen jaar verloor DIOK nipt in de finale van RC ’t Gooi. Zaterdag is de Leidse club eerst om 15.00 uur de gastheer van de topwedstrijd Haagse RC- Rugbyclub Soignies en om 17.00 uur trapt DIOK zelf af tegen het Belgische Rugby Ottignies Club. De toegang tot het terrein aan de Smaragdlaan is gratis.


DIOK-speler Leon Koenen vertelt over de verwachtingen van dit seizoen en de nieuwe opzet van de Rugby Ereklasse.

Sterspeler keert terug
Terug van weggeweest is het megatalent Wolf van Dijk. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij twee seizoenen geleden naar het Schotse RFC Ayr. Daardoor miste hij uitgerekend het afgelopen kampioensjaar. In Schotland kwam hij uiteindelijk niet helemaal tot zijn recht, waardoor hij besloot terug te keren naar Leiden. In de Sleutelstad begint hij ook aan zijn studie rechten. Zijn uitstap naar het buitenland is echter niet voor niets geweest. Naar eigen zeggen is hij een nog betere rugbyspeler geworden en hij kijkt ernaar uit om met DIOK om het landskampioenschap te strijden.


Wolf van Dijk over zijn terugkeer bij DIOK.

Nieuwe selectiespelers

  • Lose Siliili (Australie)
  • Chez Crosby (Hilversum, daarvoor DIOK/Zuid-Afrika)
  • Leylan Tjoe Nij (Amstelveen)
  • Bo Donkersloot (Hookers)
  • Wolf van Dijk (Schotland, daarvoor DIOK)
  • Wouter Koppenol (Hilversum, daarvoor DIOK)
  • Aidan Baker (Australië)
  • Beau van Diemen (eigen jeugd)
  • Twan Bell (eigen jeugd)

Alle DIOK-spelers stelden zichzelf gisteren voor aan de sponsoren.(foto’s: Reanne van Kleef).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×