Klaar voor de start... (Foto's: Emile van Aelst. Video: Robbert Beurse).

Liselotte van den Berg ook dit jaar het snelst

Ook bij de 9e editie van de Leiden Ladiesrun was het vrijdagavond opnieuw Liselotte van den Berg (Zoeterwoude) die als eerste over de finish kwam op de 10 km. Bij de voorgaande edities won van den Berg slechts eenmaal niet. Nadat ze tijdens de eerste Leiden Ladiesrun (in 2011) met een vierde plek net naast het ere-podium stond beloofde ze de organisatie: “dit gaat mij nooit meer gebeuren”. De acht opvolgende edities van de Ladiesrun hield van den Berg woord en was ze de snelste.
Jolijn Swager finishte als eerste op de 5 km. Voor Swager was het podium een deja vu: niet alleen zij eindigde vorig jaar ook op de eerste plaats, ook de nummers twee (Honorata Mazepus) en drie (Charlotte van Veen) bleven dit jaar onveranderd.

De 945 deelnemers liepen 5 of 10 km door de Leidse Stevenshof om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar droeg loopster Tanja Ras het goede doel voor. Haar zoontje Mika lijdt aan de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (CF). De stichting Muco and Friends verkoopt (knuffel) aapjes om geld in te zamelen voor onderzoek naar de behandeling van de ziekte. Namens de stichting mocht Coby Zuiderwijk een cheque van 8400 euro in ontvangst nemen. “Alles gaat regelrecht naar de professor toe”, verklaarde Zuiderwijk tegenover Sleutelstad.

Wandelen
Dit jaar konden dames zich voor het eerst ook inschrijven als wandelaar. Zo’n 200 lopers legden het parcours van de 5 km wandelend af.

Team Eveline
Een groep van ruim 30 lopers zamelden vrijdag geld in voor twee goede doelen. Naast Muco and Friends haalde het team 2500 euro op wat zij doneren aan Pink Ribbon. Initiatiefneemster Eveline van Koetsveld van Ankeren uit Leiderdorp kreeg eerder dit jaar de diagnose borstkanker. Na intensieve behandelingen richtte ze zich op haar herstel en ontmoette ze meer vrouwen die, net als zij, op jonge leeftijd door borstkanker zijn getroffen. Eveline besloot een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. “Ik hoop vooral dat screening in de toekomst eerder mogelijk wordt”, verklaarde van Koetsveld van Ankeren. Als fervent hardloopster koppelde Eveline haar actie aan de Ladiesrun en trainde ze om zelf deel te kunnen nemen. Team Eveline (onder wie dochter Sophie) bereikte vrijdag trots de finish.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×