(Foto's: Chris de Waard).

Spanjaardsbrug komende weken afgesloten

De provincie Zuid-Holland werkt dit hele weekeinde aan de Spanjaardsbrug. Die is daarom afgesloten voor het verkeer. Er vindt onderhoud plaats aan het brugwachtershuisje en er wordt een nieuwe technische ruimte gebouwd. Ook worden de punten waar de brug in gesloten situatie op rust, de opleggingen, gesloopt en vervangen. Tot slot vervangt de provincie Zuid-Holland nog een klein stuk asfalt op de brug.

Afsluiting Spanjaardsbrug
In het weekend van vrijdag 6 september 09.30 uur tot maandag 9 september 06.00 uur is de Spanjaardsbrug afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Dat wordt omgeleid via de Zijlbrug. Van maandag 9 september 06.00 uur tot maandag 23 september 05.00 uur is de brug alleen beschikbaar voor voetgangers en (brom)fietsers. Het overige verkeer wordt ook dan omgeleid via de Zijlbrug

De Spanjaardsbrug is tijdens het weekend van 6 september ook afgesloten voor scheepvaart. Twee keer per dag – om 10.00 uur en 16.00 uur – wordt de brug geopend voor scheepvaart met een maximale breedte van 5,5 meter. Vanaf 9 september 06.00 uur wordt de brug wel bediend.

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×