Science071: Onverstaanbaar Engels op de radio

Vandaag in de uitzending van Science071: Thijs Porck is docent Middeleeuws-Engels en Tolkien-studies en vertelt ons over de LUS onderwijsprijs die hij won. Ook kan het je niet zijn ontgaan dat het Naturalis weer open is. Maar hoe is de eerste week na de opening bevallen en waarom moet je naar het nieuwe museum komen? Mark Reid legt het uit bij ons in de studio. Naast onze gasten praat redacteur Boris ons bij over het laatste wetenschapsnieuws, met onder andere de maanlander van India en alles over de mogelijke doden rondom de e-sigaret. Redacteur Anne beantwoordde de wetenschapsvraag van de week: Wat is lachgas precies en wat doet het stofje met ons lichaam?

Thijs Porck won de LUS onderwijsprijs en geeft les over het spraakmakende onderzoeksgebied: Tolkien-studies, jawel van The Hobbit en Lord of the Rings. Wil jij zijn innovatieve onderwijsideeën horen? Luister dan snel naar het fragment!

Redacteur Boris en Mandy houden ons op de hoogte met de laatste wetenschapsnieuwtjes. Zo vertellen zij over een toekomst zonder malaria, de mogelijke doden rondom de e-sigaret en het sprankje hoop dat de Indiase ruimtevaartorganisatie heeft om zijn  maanlander terug te vinden.

Mark Reid vertelt alles over de heropening van Natuurhistorisch museum Naturalis. Het museum opende anderhalve week geleden de deuren voor bezoekers. Wil jij weten wat er allemaal is veranderd? Luister dan snel naar het fragment!

Redacteur Anne praat ons bij over het stofje wat de laatste tijd voortdurend in het nieuws besproken wordt: lachgas. Is lachgas werkelijk zo slecht voor je? Welke effect heeft het stofje op je lichaam?

 

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×