(Foto: Wikipedia).

Onbegrip bij CDA en VVD Voorschoten over verhuizing GODcentre naar Moeder Godskerk

De fracties van CDA en VVD in Voorschoten zijn verbaasd over de komende verhuizing van het GODcentre uit Leiden naar de Moeder Godskerk aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan in de Voorschotense wijk Boschgeest. “Een verrassing voor velen,” vinden de raadsleden Cees Bremmer (CDA) en Bart Lavrijsen (VVD). Die laatste heeft het Voorschotense college van burgemeester en wethouders vandaag in een serie schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Chris de Waard in gesprek met het Voorschotense CDA-raadslid Cees Bremmer over de verhuizing van het GODcentre naar de Moeder Godskerk in Voorschoten.

“Het is natuurlijk volledig legitiem dat de eigenaar van de Moeder Godskerk het gebouw verhuurt en fijn voor het betrokken kerkgenootschap. Aan een leegstaand gebouw heeft niemand iets. Maar de VVD vraagt zich wel af wat dit nu betekent voor de ontwikkeling van het gebied,” zegt Lavrijsen. “Er is een grote behoefte aan woningbouw in Voorschoten. De locatie van de Moeder Godskerk zou hier prima in kunnen voorzien en er is al een proces in gang gezet ten behoeve van deze nodige herontwikkeling”.

Het GODcentre is nu nog gevestigd aan de Lammenschansweg in Leiden maar moet daar plaatsmaken voor nieuwbouw. De Raad uit Katwijk gaat op die locatie een grootschalig appartementencomplex realiseren dat als voorlopige naam de ‘Ananas’ heeft meegekregen.

Ook het CDA wil weten wat de status is van de herbestemmingsplannen. Bremmer: “De gemeenteraad verwachtte elk moment de uitkomsten van een onderzoek naar herbestemming van het kerkgebouw. Dit onderzoek moest uitgevoerd worden voordat er een definitieve beslissing kon worden genomen over de bestemmingswijziging van het gebied en woningbouwontwikkeling”.

De twee partijen willen nu onder meer weten voor welke periode het GODcentre in de leegstaande kerk trekt en wat de gevolgen zijn voor de directe omgeving van het kerkgebouw. Lavrijsen: “In de media wordt onder meer gesproken over 600 vaste bezoekers per week. Wij willen weten wat dit betekent voor bijvoorbeeld de parkeerdruk en de verkeersveiligheid in de wijk.”

Volgens CDA-raadslid Bremmer heeft de ontwikkeling iedereen nogal overvallen. “De directe gevolgen van de verhuur en daarna die op de toekomstige herontwikkeling vooral ook ten aanzien van de buurt zijn nog niet helemaal duidelijk. Die duidelijkheid moet er komen, de buurt heeft daar recht op.”

 

Advertentie

Leiden Politiek Voorschoten godcentre


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×