Archieffoto uit de tijd dat de Westwoud school nog bestond. (Foto: Robbert Beurse).

Wijkwandeling en thematafel over spelen in Westwoud

De gemeente Zoeterwoude gaat op dinsdag 17 september met de inwoners van de wijk Westwoud in gesprek over spelen. Door middel van een wijkwandeling voor kinderen en een thematafel voor de ouders vraagt de gemeente de bewoners om mee te denken over de herontwikkeling van speelruimtes in de wijk. De herontwikkeling is nodig door de sluiting van basisschool Westwoud die, samen met de andere basisscholen in het dorp, op ging in brede school Het Avontuur. Op de plek van de school (en plein) moeten tien eengezinswoningen komen.

Wijkwandeling
Tussen 16.00 uur en 17.00 uur worden de kinderen uit de wijk uitgenodigd voor een wijkwandeling. Tijdens de wandeling gaan medewerkers van Bureau Speelplan met kinderen (en hun ouders) in gesprek over waar en hoe kinderen spelen in de wijk. De wandeling start op het schoolplein van de voormalige Westwoudschool in de Veldzichtstraat. Via de Commandeurshof, van Alkemadestraat gaat de tocht naar de speeltuintjes in de Slichterstraat en de Burgemeester Wapstraat.

Thematafel
Van 19.30 uur tot 21.30 uur kunnen inwoners van Westwoud hun idee├źn en wensen voor spelen in de wijk in het gemeentehuis (Noordbuurtseweg 27 in Zoeterwoude-Dorp) delen met medewerkers van de gemeente. Bureau Speelplan zal de eerste resultaten van de gesprekken die ze tijdens de wijkwandeling voerden presenteren.

Ge├»nteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via gemeente@zoeterwoude.nl onder vermelding van ‘thematafel spelen wijk Westwoud’.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×