(Foto's: J.P. Kranenburg)

Leiderdorpse hockeyclub Alecto begint afdeling 'Walking Hockey'

Wel willen sporten, maar niet meer rondhollen op een veld. Voor veel ouderen is het een hard gelag als ze na tientallen jaren hun favoriete sport niet meer kunnen doen omdat ze niet meer kunnen rennen. De wandelvariant biedt dan uitkomst. Walking hockey is de jongste loot in de Leidse regio en Alecto heeft de primeur. Maarten de Fockert en Koos Koster kwamen tekst en uitleg geven in Sport071.

Maarten de Fockert is fysiotherapeut en speelt zelf ook hockey, nu nog wel in een rennend team, maar hij ziet dat het voor veel ouderen een goed alternatief is. “Het veld is kleiner, een kwart van een gewoon hockeyveld. Er mag niet geslagen worden met de stick en absoluut niet gerend. We beginnen de training met een lange warming up en eindigen meestal met een partijtje.”

Koos Koster is geen hockeyman, hij heeft zelf gevoetbald, maar raakte via zijn dochters betrokken bij Alecto. Koster heeft wel gekozen voor wandelhockey. “Vanwege een kuitblessure kan ik niet meer rennen. En wandelhockey is erg leuk om te doen. Wellicht kunnen we over een paar jaar een soort van competitie opzetten. We hebben nu zo’n 15 tot 20 deelnemers, mannen en vrouwen door elkaar. Na afloop drinken we samen een kop koffie.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Maarten de Fockert en Koos Koster van Alecto over Walking Hockey.

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×