Burgemeester Liesbeth Bloemen heeft jeugdzaken in haar portefeuille. (Foto en video: Robbert Beurse).

Ook Zoeterwoude positief over toekomstvisie jeugdhulp

Net als de meeste andere raden in Leiden en de regio heeft de gemeenteraad van Zoeterwoude zich donderdag positief uitgesproken over de voorgelegde toekomstvisie voor jeugdhulp. Het plan lijkt volgens alle fracties een vervolg van de visie uit 2014: ‘Hart voor de jeugd’.

De gemeente Leiderdorp wilde zich als enige gemeente in de regio nog niet uitspreken over de visie. Zij vindt het document onvoldoende concreet en heeft in een memo laten weten pas in december tot een besluit voor of tegen de visie te willen komen. “Onbegrijpelijk”, vindt CDA-raadslid Astrid Coene, “dit is een visie, geen uitwerking van het plan. Wij begrijpen niet waarom Leiderdorp hier tegen is”. De fracties van Progressief Zoeterwoude, Senioren Belangen Zoeterwoude en VVD sluiten zich hier bij aan.


Robbert Beurse in gesprek met Liesbeth Bloemen over de visie en de reactie uit Leiderdorp.

Ook portefeuillehouder Liesbeth Bloemen begrijpt niet waarom haar collega’s uit Leiderdorp zich nog niet voor de visie willen uitspreken. Mocht Leiderdorp tegen de visie stemmen dan denkt zij erover om het plan sub-regionaal aan te pakken: “zonder Leiderdorp dus, maar het liefst pakken we dit op met alle betrokken gemeenten in de regio”. Bloemen verwacht wel dat er in de plannen ruimte komt voor maatwerk, “zodat we voor Zoeterwoude de beste oplossing krijgen”.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×