(Foto's: Regio15).

Vrachtwagen ramt aquaduct: enorme ravage zorgt tot vanavond voor vertragingen

Een vrachtwagenchauffeur die vanochtend even na 11.00 uur onwel werd, net op het moment dat hij onder het Limesaquaduct op de A4 bij Leiden door reed, heeft voor een enorme ravage gezorgd. De chauffeur botste met zijn cabine met een flinke vaart tegen de zijwand van het aquaduct waarna de vrachtwagen schaarde en alle vier de rijstroken blokkeerde. De tunnelwand en de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd. Ook in het asfalt van de weg werden diepe geulen getrokken. Op de vrachtwagen stond een hoogwerker die door de botsing op het wegdek viel. De hulpdiensten rukten massaal uit en de snelweg in de richting van Amsterdam werd enige tijd volledig afgesloten.

Automobilisten richting Amsterdam werd geadviseerd om om te rijden via de A44, de A12 of door Wassenaar. Ook op de binnenwegen was het vanmiddag veel drukker dan normaal vanwege verkeer dat de files probeerde te omzeilen. Rijkswaterstaat verwacht nog tot vanavond 22.00 uur bezig te zijn om alles weer schoon en gerepareerd te hebben.

112 Sleutelstad Leiden Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×