De jury met het team van Kitch& dat de winnende hutspot maakte. (Foto's: Emile van Aelst).

Kitch& wint hutspotwedstrijd op praktijkschool Het Waterland

De ‘brigade’ van chefkok Rob Hulsbosch van restaurant Kitch& is vandaag winnaar geworden van de hutspot kookwedstrijd die werd gehouden op praktijkschool Het Waterland in de Boerhaavelaan in Leiden. De jury, bestaande uit onderwijswethouder Paul Dirkse, chefkok Norbert van Dartel, Leidsch Dagblad-journalist Laura Heerlien en voorzitter Lukas Kortenhorst van Sail Leiden, bleek behoudend en koos voor de meest traditionele hutspotbereiding. Dat was dus die van Kitch&. “We hebben een klassieke hutspot gemaakt met een beetje mosterd en gestoofde kalfssukade en een hutspotbitterbal,” beschrijft Hulsbosch zijn recept. Bij het koken kreeg hij hulp van leerlingen Quinty en Jemel.

De twee andere bereidingen vielen wel in de smaak bij de jury, maar weken zoveel af van de hutspotsmaak die iedereen met Leidens Ontzet associeert, dat ze in deze wedstrijd afvielen voor de hoofdprijs. Zo had chefkok Cekija Blok van Beer Food Forever (BFF) uit de Morsstraat een Spaanse twist aan de hutspot gegeven door klapstuk te vervangen door chorizo worstjes en maakte Bar Lokaal het helemaal bont door met de ingrediĆ«nten van hutspot een compleet ander gerecht te maken. “Gebaseerd op Poutine. Dat is het nationale gerecht van Canada,” legt chef Bo Artist uit: “Frietjes met een dikke jus van klapstuk. Een lekkere vette bek voor 3 oktober.”

Het winnende hutspot gerecht wordt op 3 oktober geserveerd in de historische haven aan het Kort Galgewater in Leiden. Esther Weidema organiseert daar met haar bureau Lief en Leed allerlei activiteiten waaronder dus de hutspotmaaltijd waarvoor iedereen kan inschrijven (via esther@organisatiebureau-liefenleed.nl). Dat kan tot 1 oktober, de kosten zijn 9,50 euro per persoon en aanschuiven kan vervolgens vanaf 18.00 uur.

Cultuur Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×