Nieuwe aanwinst Jasper Merckx (Foto: Wim de Leeuw).

Tafeltennissers van Scylla komen sterk uit de startblokken

Het nieuwe tafeltennisseizoen is goed begonnen voor de mannen en vrouwen van Scylla. Bij de eerste thuiswedstrijd in het Scylla Tafeltenniscentrum pakten heren de winst en speelden de dames gelijk tegen de regerend landskampioen.

De mannen maakten meteen duidelijk dat ze dit jaar wederom tot de kanshebbers voor de play-offs behoren. Tegenstander Salamanders werd met 4-2 verslagen. Bij de Leidenaren debuteerde Jasper Merckx. De Belg maakte  een uitstekende indruk, met fris en aanvallend spel overklaste hij in zijn eerste westrijd de Deen Carsten Egeholt. Ook in zijn tweede partij liet Merckx zien dat dat hij een goede versterking is van het team, al voorkwam Casper ter Lüün een tweede overwinning van Merckx.

Ook de kopman van Scylla,Kazeem Nasiru, speelde goed. Zowel Ter Lüün als Bastien Dupont moesten het afleggen tegen de gedreven Nigeriaan. Het vierde punt voor Scylla werd binnengehaald door routinier Gerard Bakker Jr.. De eerste games tegen Egeholt gingen nog gelijk op, maar daarna was Bakker toch duidelijk de betere.

Tevreden met gelijkspel
Ook het damesteam was dik tevreden met hun prestatie al moesten ze de winst aan de tegenstander laten. Het 3-3 gelijkspel tegen Lybrae Heerlen, dat afgelopen jaar de landstitel veroverde, gaf de krachtsverhoudingen goed weer. De Limburgse club is door het vertrek van Elena Timina wel zwakker dan afgelopen jaar maar is zeker weer één van de kanshebbers voor de titel.

Aan Leidse kant bleef Esmee van Marwijk knap ongeslagen tegen Rachel Gerarts en Vicky Schijven. Het derde Scylla-punt werd binnengehaald door Kim Hergelink. Zij won in vijf games van Schijven. Ook tegen de Russische Tatiana Garnova speelde Hergelink een sterke partij. Dat ze het moest afleggen tegen de speelster die vorig jaar maar één partij in de eredivisie verloor was geen schande. De Russische was ook te sterk voor Marie Depuydt die dit weekend niet tot winst kwam.

De opening van het seizoen was goed, en bracht Scylla de overtuiging dat het dit jaar zich zowel bij de mannen als de vrouwen kan mengen in de strijd voor de play-offs.

Kopman Kazeem Nasiru won zijn beide partijen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×