Wolf van Dijk worstelt zich door de Haagse verdediging. (Foto's: Els Barnas).

DIOK dendert door in BeNeCup

Ook de tweede ronde van de BeNeCup heeft voor DIOK geen noemenswaardige problemen opgeleverd. Uit in Den Haag versloegen de Leidenaren de Haagsche Rugby Club met 18-43. Het was de tweede overwinning op rij in de competitie tussen de sterkste acht ploegen uit Nederland en België.

De wedstrijd begint vlot met een penalty voor Den Haag die ze direct benutten, 3-0. Tweede rijer Bo Donkersloot is degene die de score voor DIOK opent, gevolgd door Mees van Oord, die Leiden al snel verder op voorsprong brengt. Lars Slager slaagt er in een conversie te maken. Een tweede penalty voor Den Haag brengt de ploeg net voor rust terug op 6-12.Hoewel DIOK met een voorsprong de rust in gaat, was het in de slotfase van de eerste helft HRC dat het meeste druk zette.

Van Dam maakt debuut in hoofdselectie
In de tweede helft draait DIOK de rollen om. Vlotte try’s van Ross Bennie-Coulson en Losē Siliili en een conversie van Slager zetten DIOK op een 6-24 voorsprong. De strijd leek gestreden maar dan vindt de jonge ploeg van Den Haag een gat in de verdediging van de Leidenaren. Minstens even snel leggen ze tweemaal de bal over de tryline. Met een geslaagde conversie verkleinen ze het gat naar 18-24. Dat blijkt het moment voor Head of Rugby Andy Egonu om wat wissels toe te passen. Onder andere Pim van Dam, een jonge speler afkomstig uit de DIOK-jeugd, maakt een zeer verdienstelijk debuut in de hoofdselectie.

Twee try’s voor Bennie-Coulson
DIOK keert vervolgens het tij en na een verdiende try van wederom Bennie-Coulson. Het is daarna center Oliva SIalau die scoort, na een mooie assist van de hardwerkende Wolf van Dijk. Daan van der Avoird is degene die de laatste keer de bal over de lijn legt. Slager converteert tweemaal en bepaalt de uitslag op 18-43. Captain Bennie-Coulson was na de wedstrijden tevreden met het optreden van zijn ploeg: “Den Haag is altijd een lastige tegenstander voor ons. Uit spelen in Den Haag maakt dat niet makkelijker”, lacht hij. “Ze hebben een jong en getalenteerd team en spelen graag goed
rugby. Ze legden grote druk op ons en slaagden erin om ons speld te frustreren. Uiteindelijk was het onze kwaliteit die ons de overwinning bracht. Ik ben blij met de score die we uiteindelijk binnensleepten, uit in Den Haag is dat een mooie prestatie.”

Stand
In de BeNeCup won RC ’t Gooi nipt van Hilversum in Hilversum met 21-24. La Hulpe versloeg Dendermonde met 21-17 en Soignies won ruim van Ottignies. DIOK neemt het volgende week uit op tegen Soignies. Bij winst plaatst DIOK zich dan direct voor de BeNeCup finale. In de overige poules van de Ereklassen wisten CAS RC, The Bassets en Ascrum zich bovenaan in hun poule te handhaven en hebben daarmee uitzicht op de finalepoule in de Ereklasse. De Nederlandse BeNeCup clubs hebben zich, door hun prestaties afgelopen seizoen, automatisch geplaatst voor de kampioenspoule.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×