(Foto: Emile van Aelst).

Derde editie Glibbertreel heeft nog een paar startplaatsen over

Een uniek loopevenement door de oude Leidse binnenstad. Lekker glibberen. Niet omdat de route nat en modderig is, maar omdat je op plaatsen komt die niet altijd vrij toegankelijk zijn. De Leidse Glibbertreel is met 6,6 km voor de ervaren hardloper geen wedstrijd maar een leuk uitje voor de zondag. Routemaker Frits van Beukering wil de geheime van de route niet prijsgeven, maar belooft wel dat het een mooi rondje gaat worden. “Er zijn nog een paar startbewijzen over, dus wees er snel bij.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek net Frits van Beukering over derde Glibbertreel.

Zondag 22 september is het zover. Om 11.00 uur zullen 750 lopers de eeuwenoude burcht afdenderen en de stad gaan verkennen. Tegen half een verwacht Van Beukering dat iedereen wel weer terug is in de tuinzaal van Grand Cafe de Burcht. Deelnemers moet tenminste 16 jaar oud zijn, want de urban trail doet traditiegetrouw ook wat kroegen aan. Van Beukering heeft niet al teveel moeite om panden te vinden voor de route. Niet alles is geschikt. “Het is wel handig als er twee deuren zijn, anders krijg je lastige opstoppingen.”

Vrijwilligers die de leden van de Leiden Road Runners Club willen helpen bij het begeleiden van de lopers door ze de juiste weg te wijzen, kunnen zich aanmelden via de website www.glibbertreel.nl. Er zijn zo’n honderd mensen nodig langs het parcours.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×