(Foto's: Emile van Aelst).

ZZ Leiden presenteert nieuw team aan leden businessclub

Voorzitter, speler en coach hebben er zin in. De ambities zijn hoog als altijd en vooral willen ze thuishonk de Vijf Meihal laten zinderen. De basketbalmannen van Zorg en Zekerheid Leiden staan aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Drie van de vier doelen werden vorig jaar gehaald, maar de hoofdprijs – het landskampioenschap – glipte net door de vingers. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Marcel Verburg glimt van trots in de vestiging van horeca-leverancier Sligro aan de Rooseveltlaan. Op maandag 16 september toont hij zijn eerste elftal aan de leden van de businessclub die ZZ Leiden ondersteunen. Verburg kent na 13 jaar het klappen van de zweep. Hij weet dat niet alle spelers lang vast te houden zijn en dat de zomer de carrousel van transfers gaat draaien. “Vooral de Amerikaanse spelers die wij binnenhalen gebruiken Nederland als springplank naar andere competities in Europa waar ze meer kunnen gaan verdienen.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marcel Verburg, voorzitter ZZ Leiden.

Aan de spelers en de coaches de taak om alle nieuwelingen op te vangen en in te passen in het team. Speler Worthy de Jong die inmiddels tot de veteranen behoort in de Leidse selectie is onverminderd ambitieus. Hij wil wederom alles in de strijd gooien om dit jaar weer een gooi te doen naar de titel. “Het is even wennen met alle nieuwe spelers. We kunnen veel van elkaar leren.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Worthy de Jong, speler ZZ Leiden.

Het tweede jaar voor coach Rolf Franke ziet hij niet als een uitgelezen kans om zijn stempel op het team te drukken. De hoofdcoach van ZZ Leiden staat niet graag op de voorgrond. Volgens zijn filosofie moeten de mannen in het veld het zelf waarmaken. De trainingswedstrijden in ItaliĆ« deze week zijn een mooie opsteker, aldus Franke. “Zo vlak voor het begin van de competitie is het niet handig om tegen andere Nederlandse topclubs te spelen. En ItaliĆ« is echt de bakermat van het Europese basketbal. Vorig jaar hebben we verrassende resultaten behaald, ik denk dat we daarom terug mogen komen.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rolf Franke, coach ZZ Leiden.

Zaterdag 5 oktober speelt ZZ Leiden zijn eerste thuiswedstrijd in de Vijf Meilhal tegen regerend landskampioen Landstede Zwolle. De wedstrijd begint om 20.00 uur en coach, speler en voorzitter rekenen op de massale steun van het publiek. Kaarten zijn te krijgen via de website van ZZ Leiden. Aanstaande zondag speelt ZZ Leiden ook al tegen Landstede Zwolle om de Supercup, maar dan in Zwolle.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×