(Foto: Basalt Leiden).

Sportmarkt Onbeperkt Sporten voor kinderen bij Revalidatiecentrum Basalt

Voor kinderen met een fysieke beperking is het niet altijd gemakkelijk een geschikte sport of vereniging te vinden. terwijl juist zij ook zo’n baat hebben bij lekker bewegen in een gezellige clubsfeer. Voor kinderrevalidatiearts Marjolein Ellenbroek reden een dag te organiseren waar clubs, kinderen, ouders en andere betrokkene elkaar kunnen ontmoeten en kennismaken met de mogelijkheden.

“Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed,” vertelt Marjolein Ellenbroek tijdens de uitzending van Sport071. “Maar als je een fysieke beperking hebt nog meer. Wij willen graag dat ze ook sporten naast de revalidatietherapie die ze krijgen in ons centrum. Voor ouders is het soms lastig om uit te zoeken wat er allemaal kan en is. Ze hebben al hun handen vol aan vervoer naar school en therapie. Met deze sportmarkt brengen wij verenigingen en mensen met elkaar in contact.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met revalidatiearts Marjolein Ellenbroek.

rEn dus staan er woensdag 25 september kraampjes in de sporthal van het revalidatiecentrum Basalt aan de Wassenaarseweg waar verenigingen zich kunnen presenteren. Verder worden er een aantal clinics gegeven van sporten die in de Leidse regio nog niet worden aangeboden om mensen te inspireren, zoals framevoetbal en boccia dat zelfs een olympische sport is. “We werken ook samen met de sportconsulent van de gemeente Leiden die ook individuele kinderen met een fysieke beperking begeleidt bij het vinden van een geschikte sportclub.”

Het KidsSportEvent voor kinderen met een fysieke beperking is woensdag 25 september op het terrein van Revalidatiecentrum Basalt. Kinderen tussen 5 en 18 jaar kunnen in de grote sporthal van Basalt Leiden tal van sporten uitproberen die worden aangeboden in de Leidse regio. Denk aan: racerunning, rolstoeltennis, framevoetbal, boccia (een soort jeu de boules) en nog veel meer. Daarnaast is er meer te beleven zoals muziek door een band bestaande uit kinderen met een beperking enĀ  een rugbydemonstratie. De kinderen gaan naar huis met een goodiebag met leuke spulletjes. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar gewoon binnenlopen mag ook. Het terrein is vanaf 13.00 uur open voor alle belangstellenden.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Basalt Leiden. Wie graag in contact komt met de sportconsulent van Leiden, kan een email sturen naar: sportconsulent@vtvzhn.nl of kijk op de website van VTV Leiden.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×