Zo fijn kan hardlopen zijn, in een winterzonnetje. Zorg en Zekerheidcircuit 2018 (Foto: Erik van Leeuwen)

Zorg en Zekerheidcircuit wil mensen aan het bewegen krijgen

De acht hardloopwedstrijden die samen het Zorg en Zekerheidcircuit vormen zijn er speciaal voor de recreant met ambities. Om zichzelf te verbeteren, om aan zijn of haar gezondheid te werken en vooral gezellig samen te sporten. Organisator Willem van der Krogt schoof aan bij Sport071 om te vertellen over de zilveren editie van dit evenement dat ooit begon met 200 lopers en nu duizenden mensen in beweging krijgt. “We jagen niet op grote namen en toppers.”

De eerste wedstrijd staat gepland op zondag 3 november en de inschrijving is al geopend. Inschrijven kan zoals altijd online via de website van het Zorg en Zekerheidcircuit, of bij de winkel van Runnersworld in Leiden en de Hardloopwinkel in Noordwijkerhout van 1 tot en met 27 oktober. Inschrijven voor het hele circuit is voordelig en levert een extraatje op als je zes of meer wedstrijden uitloopt.

Dit jaar viert het Zorg en Zekerheidcircuit zijn 25-jarig bestaan en daarom is er een speciaal jubileumshirt gemaakt. Wie zich voor 15 oktober inschrijft kan de eerste wedstrijd in Mijdrecht al lopen in het shirt dat speciaal voor dit jubileum werd ontworpen.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Willem van der Krogt over het Zorg en Zekerheidcircuit.

Het circuit startte ooit met een aantal verenigingen dat geen eigen atletiekbaan had. “Dat waren meer de trimgroepen,” zegt Van der Krogt. Inmiddels is het uitgebreid tot acht deelnemende verenigingen. “De samenwerking ging steeds meer groeien. We hebben op een gegeven moment bewust gekozen voor de recreatieve loper en om zoveel mogelijk lopers op de been te brengen. Als je met meer dan duizend lopers aan de start staat in plaatsen als Voorschoten en Roelofarendsveen is dat een hele happening.”

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×