Science Run haalt geld op voor wetenschappers op de vlucht

Honderd teams zullen zaterdag 28 september aan de start verschijnen van de vierde editie van de Leidse Science Run. Een sponsorloop in estafettevorm waarbij geld wordt opgehaald voor het Scholars at Risk-programma. Student natuurkunde Camille de Valck vertelde in Sport071 dat de inschrijving helaas is gesloten, maar doneren voor het goede doel kan nog wel.

Scholars at Risk ondersteunt wereldwijd studenten en wetenschappers die op de vlucht zijn, zodat zij hun wetenschappelijk werk voort kunnen zetten. De organisatie helpt bij het vinden van (tijdelijke) werk enĀ  studiemogelijkheden, vraagt aandacht voor de positie van studenten en wetenschappers die bedreigd worden en het belang van de vrijheid van wetenschap.

Dit jaar is de route is aangepast en loopt iedere deelnemer 4,44 km, de drie vieren spelen dit jaar een belangrijk rol bij zo’n beetje alles dat door, voor of met de Leidse Universiteit wordt georganiseerd. Het is namelijk de leeftijd van de Universiteit Leiden. “De loop gaat dit jaar dwars door de kwekerij op het Bio Science park en zo komen we precies aan die 4,44 km.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Camille de Valck van Leiden Science Run.

Er is een prijs voor de snelste man, de snelste vrouw en het snelste team en de ereprijs is voor het team dat het hoogste sponsorbedrag heeft opgehaald. Doneren voor het UAF kan via de website van Leiden Science Run. Je kunt zelf een team uitkiezen dat je wil ondersteunen.

De Science Run start om 12.00 uur bij het Gorlaeusgebouw (de grote ronde schotel) aan de Einsteinweg 55 in het Bio Science park en aanmoediging van het publiek wordt op prijs gesteld. Om half drie is de prijsuitreiking en wordt het behaalde sponsorbedrag bekendgemaakt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×